Руски медии пишат, че министърът на външните работи Сергей Лавров

...
Руски медии пишат, че министърът на външните работи Сергей Лавров
Коментари Харесай

Руски медии: Лавров няма да е външен министър



Руски медии пишат, че министърът на външните работи Сергей Лавров няма да резервира поста си при идната метаморфоза на държавното управление. След успеха си на президентските избори президентът Путин загатна, че ще има промени, само че те ще бъдат оповестени след встъпването му в служба за новия мандат, за което още не е избрана точна дата.

Лавров е отпред на външното министерство от 2004 година, а преди този момент беше непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации в продължение на 10 години.

Телевизия RTVI оповестява, че за поста му се обмисля кандидатурата на досегашния му заместител Александър Грушко, само че е допустимо да пристигна и човек от президентската администрация.

За самия Лавров бил очакван пост в Съвета за сигурност на Руската федерация.

Ден след президентските избори в Русия Лавров анулира планувано по-рано посещаване във Виетнам като се базира на „ непредвидени условия “.

Говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи на брифинг, че не знае нищо за идна смяна в управлението на дипломатическото ведомство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР