Руски кораби са отблъснали атака на два украински безпилотни катера

...
Руски кораби са отблъснали атака на два украински безпилотни катера
Коментари Харесай

Кремъл твърди за украинска атака над Новоросийск

Руски кораби са отблъснали офанзива на два украински безпилотни катера против военноморска база в Краснодарския завършек на Русия, покрай Новоросийск. Това оповестиха съветски медии, цитирайки съветското министерство на защитата, сутринта в петък.

Новината идва на фона на редица съветски офанзиви над огромните черноморски украински пристанища Одеса и Черноморск по-рано тази седмица. Според локалните управляващи в резултат на военните дейности са са били унищожени близо 60 000 тона зърно и пристанищата на река Дунав.

Службите за незабавна помощ в Новоросийск оповестиха за детонации във водите край града. Въведена е краткотрайна възбрана за придвижване на кораби в пристанището, оповестяват съветските държавни медии.

Според известията вследствие на нападението няма жертви или вреди. Руските управляващи упрекнаха Украйна за нападението. Киев не е коментирал известията.

Новоросийск е най-голямото комерсиално пристанище в Южна Русия и е един от главните центрове за експорт на Русия

Проучване на BBC Verify демонстрира, че Украйна е направила най-малко 10 офанзиви с морски безпилотни летателни апарати - ориентирани към военни кораби и военноморската база на Русия в Севастопол, както и към пристанището в Новоросийск при предходна офанзива.

Данните се основават на известия на съветските и украинските управляващи, както и на изявления в локални медии.

Атаките над черноморски градове зачестиха, откакто Русия се отхвърли от зърнената договорка, която позволяваше безвредното изнасяне на украинско зърно от Украйна по вода.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР