Руски изтребител Су-30 се е разбил в Калининградска област, а

...
Руски изтребител Су-30 се е разбил в Калининградска област, а
Коментари Харесай

Руски изтребител Су-30 се е разбил в Калининградска област

Руски изтребител Су-30 се е разрушил в Калининградска област, а екипажът е умрял.

Инцидентът е станал на 12 август при осъществяване на подготвителен полет без муниции, оповестиха от Западния боен окръг.

Самолетът се е разрушил в безлюдна околност, а по предварителна информация причина за злополуката е техническа нередовност.

Moreto.net напомня, Калининградска област е съветски ексклав който няма сухоземна граница с Русия и се намира сред Полша и Литва.

Су-30 е двуместен многоцелеви изтребител. Предназначен е да извършва бойни задания за заличаване на въздушни и наземни цели. По класификацията на НАТО е прочут под наименованието Flanker-C.

Изтребителят може да извършва задания както независимо, по този начин и групово с други самолети денем и нощта, в леки и тежки метеорологични условия. Разработен е от съветската компания ОКБ Сухой от конструктора Михаил Петрович Симонов. Су-30 е правоприемник на Су-27УБ.

Су-30 е създаден въз основата на Су-27. Работата по него стартира в края на 80-те, когато руските Противовъздушна отбрана схващат, че имат потребност от изтребител с по-голям обхват от Су-27. Първоначално обозначението на прототипа е Су-27ПУ, като първият полет на тази машина е сбъднат на 31 декември 1989. Името Су-30 изтребителят получава години по-късно, през 1996. Су-30 е далекобоен изтребител, като основното му предопределение е за наземни удари във всевъзможни метеорологични условия. Американският му аналог е F-15E
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР