Руски изтребител прелетя много близо до американски самолет за наблюдение

...
Руски изтребител прелетя много близо до американски самолет за наблюдение
Коментари Харесай

Руски Су-35 накара американски самолет да премине през турбулентната му следа в Сирия

Руски изтребител прелетя доста покрай американски аероплан за наблюдаване над Сирия, като го принуди да премине през турбулентната му диря и изложи на заплаха живота на четиримата членове на американския екипаж, оповестиха американски представители, съобщи Асошиейтед прес.

Длъжностните лица обявиха, че случаят, който се е случил малко преди обяд в неделя, е значителна ескалация в поредицата от криещи риск срещи сред американски и съветски самолети в небето над Сирия през последните седмици.

Прехващането от страна на съветския Су-35 е попречило способността на американския екипаж да ръководи безвредно своя аероплан MC-12, обявиха чиновниците, наричайки случилото се израз на ново равнище на рисково държание, което може да докара до случай или загуба на човешки живот.

През последните седмици съветски изтребители неколкократно сътвориха проблеми на американски безпилотни самолети ЕмКю-9 Рийпър, само че последният случай провокира паника, защото е застрашавашил живота на американците.

Миналата седмица АП заяви, че Съединените щати обмислят разновидности за противопоставяне на хипотетичната нараснала интензивност на съветските въздушно-космически сили в сирийското въздушно пространство, защото дейностите на съветската авиация " затрудняват поразяването на водача на " Ислямска страна ". Активността на съветските въздушно-космически сили се твърди, че е породена от " увеличаващото се съдействие и съгласуваност сред Москва, Техеран и сирийското държавно управление, с цел да се опитат да принудят Съединени американски щати да изоставен Сирия. "

Междувременно ТАСС цитира думи на контраадмирал Олег Гуринов, заместник-ръководител на съветския Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия, който споделя, че изтребители на проамериканската антитерористична коалиция са нарушили сирийското въздушно пространство пет пъти през последното денонощие в региона на Ал-Танф, където минават интернационалните въздушни направления. Според него сходни дейности основават рискови предпоставки за авиационни произшествия с цивилен самолети. Освен това са регистрирани 14 случая на нарушаване на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 година, свързани с полети на безпилотни летателни апарати на обединението, които не са съгласувани с съветската страна.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР