Руски изтребител е изстрелял ракета в близост до самолет на

...
Руски изтребител е изстрелял ракета в близост до самолет на
Коментари Харесай

Лондон: Руски изтребител изстреля ракета близо до британски самолет над Черно море

Руски изтребител е изстрелял ракета наоколо до аероплан на Кралските военновъздушни сили над Черно море, заяви министърът на защитата на Англия Бен Уолъс.

Министърът разказа случая като " евентуално рисков ", а руснаците го изясняват с " техническа нередовност ", осведоми „ Скай Нюз “.

Ракета е била изстреляна от съветски изтребител наоколо до невъоръжен аероплан RC-135 по време на обикновен патрул над Черно море, разкри министърът на защитата.

Бен Уолъс съобщи, че случаят е станал на 29 септември и че Русия е признала, че е станал в интернационално въздушно пространство.

Самолетът RC-135 е бил на обикновен патрул над Черно море, когато е бил " следван " от два съветски въоръжени изтребителя Су-27.

Уолъс съобщи, че въпреки и да не е извънредно самолети да бъдат следвани по този метод, " по време на това взаимоотношение обаче един от изтребителите Су-27 е изстрелял ракета наоколо до RAF Rivet Joint отвън образния обсег ".

Той съобщи обаче, че случаят не се смята за " умишлена ескалация ".

Но съгласно думите му той демонстрира, че съветските военни са показали, че за тях " разпоредбите не важат ".

" Макар че това явно е потребление на оръжие, през последните няколко години сме виждали доста, доста близки полети до обекти на Съединени американски щати, Англия и НАТО ", сподели Уолъс.

" В един от случаите съветски изтребител се е доближил на 5 метра от аероплан на НАТО. Знаете, че това е неразумно, излишно и излага на риск живота на доста хора ", сподели министърът.

Британският министър на защитата съобщи: " Нашият разбор съответствува с това, че става дума за техническа нередовност. "

" Общото време на взаимоотношението сред съветския и английския самолети е било почти 90 минути ", сподели той. " Патрулирането е завършило и самолетът се е върнал в базата. "

Уолъс изрази загрижеността си непосредствено пред съветския си сътрудник Сергей Шойгу и началника на щаба на защитата в Москва.

" Прецених, че е рационално да преустановим тези патрули, до момента в който не получим отговор от съветската страна ", сподели той.

Първоначално патрулите на Обединеното кралство над Черно море са били прекратени, само че в този момент са обновени и се ескортират от изтребители, сподели Уолъс.

Министърът на кабинета добави, че Обединеното кралство е споделило информация за случилото се със съдружниците и ще продължи да прави постоянни полети с RAF Rivet Joint в интернационалното въздушно пространство над Черно море, което прави от 2019 година насам, оповестява БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР