Руски хакери извършват организирана кибератака срещу войници на НАТО. Целта

...
Руски хакери извършват организирана кибератака срещу войници на НАТО. Целта
Коментари Харесай

Руски хакери атакуват телефони на натовски войници


Руски хакери правят проведена хакерска атака против бойци на НАТО. Целта им са мобилните телефони на военните, оповестява в. The Wall Street Journal, като се базира на свои източници измежду западните военни сили.

Кибератаките са ориентирани единствено против бойци на НАТО и то към персоналните им смарт телефони. Най-чести цели са военните на НАТО в страни като Полша и балтийските страни. Обикновено хакерите се пробват да нападат Фейсбук профилите на бойците и техните телефони за да копират информация от тях и персоналните им контакти. След това нормално изтриват данните от устройството.

Руското държавно управление отхвърля да има общо с хакерските атаки или да е техен гарант макар съмненията на военните. Самата офанзива е сносно проведена и финансирана. Това е видно от метода на хакерите, които употребяват дребни портативни антени, с цел да хакват телефоните наоколо, като разчитат даже и на дребни дронове.

Атаката има и психическа цел, която е измежду главните съгласно източниците. Американски бойци на НАТО в тези страни са съобщили за случаи на непознати, които ги приближават и им споделят елементи от персоналните им животи.

Военните към този момент са взели разнообразни ограничения. Някои държат телефоните си изключени, а други влизат в интернет посредством тях единствено от няколко избрани мрежи. Военните в Естония пък нямат право да употребяват смарт телефони по време на интервенции. За в този момент тези хакерски офанзиви не са предизвикали съществени вреди и се считат по-скоро за психическа тактичност, само че в същото време повдигат и въпроса за киберсигурността на военните./ vesti.bg

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР