Руски губернатори са обмисляли да подадат оставка в знак на

...
Руски губернатори са обмисляли да подадат оставка в знак на
Коментари Харесай

В Русия държавни чиновници са със забрана да подават оставка

Руски губернатори са обмисляли да подадат оставка в символ на митинг против войната в Украйна. Но им е неразрешено. Нещо повече - предизвестени са, че сходни опити ще се считат за изменничество.

Уволнен е съветският водач на пътнически аероплан, който обществено осъди нахлуването на Русия в Украйна. След полет до Анталия командирът на Боинг-737 на самолетна компания " Победа " добавил към дежурното си послание към пасажерите на изпроводяк и няколко свои думи, с които осъдил като закононарушение: " Мисля, че всеки разумен човек би ме подкрепил и би направил всичко допустимо, с цел да я спре - за предпочитане още в този момент. Нямаме потребност от война! " - споделил водачът, а думите му провокирали бурни ръкопляскания измежду пасажерите.

Тази преживелица е от първите дни на войната в Украйна. През март 2022 година в " Ютюб " беше качена речта на командира. Малко по-късно той е бил уволнен, излиза наяве от известие на интернет изданието " Проект ".

Нахлуването на Русия в Украйна докара до против нея от страна на Европейския съюз, Англия, Съединени американски щати и други страни. Санкциите засегнаха доста мощно съветските самолетни компании, на които европейски и американски производители към този момент не доставят самолети и аварийни елементи за тях и отхвърлят да организират техническо обслужване на техните самолети.

Високопоставени чиновници със възбрана да подават оставка

Междувременно друго съветско издание заяви, че високопоставените съветски служители нямат право да се отдръпват от постовете си по отношение на войната против Украйна. В президентската администрация ще класифицират всяко предпочитание за оставка като изменничество, написа интернет изданието " Важные вести ", базирайки се на някогашен помощник на Федералната работа за сигурност (ФСБ) и на два други източника, близки на високопоставени държавни служители от администрацията на.

От информацията излиза наяве, че мотивът е опитът на минимум двама съветски губернатори да подадат оставка. От президентската администрация обаче освен са им забранили да го вършат, само че и въпросните държавни чиновници са били предизвестени, че постъпката им може да бъде считана за закононарушение, е споделил някогашният помощник на ФСБ. Той обаче не е прецизирал за губернаторите на кои съветски райони става въпрос.

Много съветски държавни служители реагираха на с искане за оставка, напомня " Важные вести ". Сега излиза наяве, че в Кремъл сходно предпочитание се възприема като изменничество, а държавните чиновници са били призовани да " показват единение ". Забраната е неофициална, а подаването на оставка продължава да е допустимо по други аргументи - примерно поради болест или корупция, научаваме още от информацията.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР