Руски газ започна да тече отново в четвъртък сутринта към

...
Руски газ започна да тече отново в четвъртък сутринта към
Коментари Харесай

Отново потече газ по Северен поток-1

Руски газ стартира да тече още веднъж в четвъртък сутринта към Германия през " Северен поток-1 " след края на постоянната годишна профилактика на газопровода, която стартира на 11 юли. Това заяви ДПА като се базира на представител на компанията " Норд стрийм " (Nord Stream), която ръководи тръбата.

" Газът още веднъж течепрез тръбопровода ", цитира организацията думите му. Въпреки това, както означават от компанията, преди газопроводът да проработи с цялостен потенциал, би трябвало да мине известно време.

" Днес са декларирани размери газ, съответстващи на тези, доставяни по „ Норд стрийм “ директно преди ремонта - почти 67 милиона кубически метра дневно. Това подхожда на почти 40% натоварване на газопровода ", уточни представителят на компанията.

Данни от уеб страницата на оператора нагазопровода демонстрират, че сред 6 и 7 часа локално време (7-8 часа българско) номинациите са били за 29 284,591 киловатчаса газ по отношение на 0 през вчерашния ден, оповестява Ройтерс. На уеб страницата обаче данните за действителните потоци газ не са актуализирани и за интервала 4-5 часа локално време сочат 0.

От компанията " Газкейд " (Gascade), която ръководи газопреносната мрежа в Германия, потвърдиха за Ройтерс, че от " Северен поток-1 " към този момент тече газ към връзките с тръбопроводите OPAL и NEL.

Физически потоци газ са достигнали до терминала в немския град Грайфсвалд към 7 часаместно време, съгласно ТАСС.

В сряда ръководителят на Федералната мрежова организация (регулаторът на Германия) Клаус Мюлер написа в „ Туитър “, че размерът на доставките на газ през газопровода " Северен поток " в четвъртък ще възлезе на 530 GWh - това е към 30% от натоварването.

На собствен ред немският газопреносен оператор „ Газкейд “ съобщи, че чака превозването на газ на равнище преди поддръжката - 40% от пропускателната дарба.

От средата на юни " Северен поток-1 " работи единствено на 40% (67 милиона кубични метра на ден) от оптималния си потенциал заради ненавременното връщане на газовата турбина на „ Сименс “ след ремонт поради глобите на Канада против Русия.

Преди това съветският президент Владимир Путин съобщи, че в случай че турбината за " Северен поток " не бъде върната на Русия, по трасето могат да бъдат изпомпвани единствено 30 милиона куб. м газ дневно вместо сегашните 60 милиона кубика. Той обърна внимание на обстоятелството, че в края на юли за ремонтни действия " би трябвало да бъде изпратена друга кола ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР