Руски дипломати отхвърлиха като лъжа твърдението на Белия дом, че

...
Руски дипломати отхвърлиха като лъжа твърдението на Белия дом, че
Коментари Харесай

Русия отрича, че се екзекутират войници, които отказват да се подчиняват

Руски дипломати отхвърлиха като неистина изказванието на Белия дом, че московските военни екзекутирали личните си бойци, в случай че те откажели да извършват заповеди на бойното поле в Украйна, съобщи Ройтерс.

" Който и да е измислил тези невероятни неистини, това може да бъде единствено човек с доста развинтено въображение ", обявиха дипломати от съветското посолство във Вашингтон.

" Всичко това просто е, с цел да се оправдае провалената, необятно разгласена контраофанзивата на неговото (украинско) протеже. Нека кажем изцяло изрично и отговорно, че всички клевети по този въпрос на представителя на Белия дом са неистина ", допълват дипломатите.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи пред кореспонденти в четвъртък, че американското държавно управление разполага с информация, че съветски военни екзекутирали бойци, които отказвали да извършват заповеди по отношение на войната в Украйна. Кърби също по този начин съобщи, че Съединени американски щати разполагат с информация, че съветски командири са заплашвали да екзекутират цели подразделения, в случай че те се опитат да правят отстъпка под украинския артилерийски огън. Той не показа доказателства за изказванията си, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР