Руски атаки с дронове са нанесли щети на пристанищната инфраструктура,

...
Руски атаки с дронове са нанесли щети на пристанищната инфраструктура,
Коментари Харесай

Киев: Русия нанесе един най-смъртоносните удари от месеци, 17 души са загинали

Руски офанзиви с дронове са нанесли вреди на пристанищната инфраструктура, силоз за зърно и административни здания в региона на Измаил в Одеска област на Украйна. При нападението един човек е бил ранен. Това заяви губернаторът Олег Кипер.

А при друга ракетна офанзива в град Константиновка, починаха 17 души, а минимум 32 бяха ранени. Според управляващите в страната това е един от най-смъртоносните удари на Русия от месеци насам . Европейският съюз и Съединените щати остро осъдиха офанзивата на Москва.

" Това е кротичък квартал в центъра на града. Видях най-малко 10 починали и не се знае какъв брой още са вътре ", уточни Стефан Словак, локален гражданин.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко заяви, че чиновниците на службата за незабавна помощ са потушили пламъците, които са изпепелили повърхност от 300 кв. м. Унищожени са били осем пазарни уреди и няколко автомобила. По данни на основната прокуратура на Украйна са развалени към 30 павилиона, 20 магазина, административна постройка, жилищна постройка и някои електропроводи. 

" Стрелят по мирни жители. Ние тук бойци ли сме? Ние ли стреляме по тях? Не! Тогава за какво? Те просто се пробват да унищожат украинския народ ", сподели Надежда Негода, различен локален гражданин.

От своя страна Съединените щати оповестиха, че ще доставят на Украйна танкови снаряди с обеднен уран като част от военна и филантропична помощ на стойност над 1 милиарда $ . Русия осъди решението за доставяне на американските танкове " Ейбрамс " с спорните бронебойни муниции. 120-милиметровите уранови танкови снаряди са предопределени за танкове Abrams, които би трябвало да бъдат доставени на Украйна по-късно тази година. Обедненият уран е естествено срещащ се уран, на който е отстранена огромна част от радиоактивните субстанции, само че не напълно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР