Руската звезда Александър Овечкин се контузи, а Вашингтон пропусна чудесна

...
Руската звезда Александър Овечкин се контузи, а Вашингтон пропусна чудесна
Коментари Харесай

Алекс Овечкин се контузи при поражение на Вашингтон, Каролина изравни клубен рекорд в НХЛ

Руската звезда Александър Овечкин се контузи, а Вашингтон пропусна чудесна опция да се придвижи по-нагоре в класирането на Източната конференция преди старта на елиминациите в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Отборът от американската столица загуби с 3:4 след осъществяване на дузпи от Торонто и остава 4-и в своята дивизия със 100 точки, на 1 от Питсбърг, който също загуби през днешния ден.

Овечкин се контузи при започване на третата третина на мача, откакто се препъна в стик на неприятелски състезател, политна встрани и падна с рамото си върху мантинелата. Руснакът напусна леда, за момента няма повече изясненост каква е контузията, само че от клуба оповестиха травма в горната част на тялото. Ясно е, че в случай че се постанова отмора, Овечкин има към седмица за възобновяване преди старта на плейофите, където Вашингтон е сигурен участник.

А Вашингтон към този миг водеше с два гола преднина, които небрежно пропиля и в последна сметка загуби на дузпи. При наказателните удари трябваше да минат седем завъртания, с цел да може Алекс Керфут да донесе триумфа на отбора от Канада.

Иля Михейев вкара в третата част за Торонто, с цел да понижи преднината от 1:3 на 2:3. А Джейсън Спеца с прецизен изстрел 57.3 секунди преди края прати срещата в продължението. Торонто е на 2-о място в Атлантическата дивизия със 111 точки, на 9 след първенеца Флорида.

В дербито на щата Флорида Тампа Бей съкруши с 8:4 Пантърс, откакто Никита Кучеров и Стив Стамкос се отличиха с по два гола и две асистенции. Вратарят на спечелилите Андрей Василевски избави 37 изстрела към мрежата си, а Тампа Бей постави завършек на рекордната серия на Флорида от 13 следващи победи.

Виктор Хедман направи четири голови подавания за Тампа Бей, Никълъс Пол добави две попадения, а по веднъж се разписаха Брейдън Пойнт и Кал Фуут. Въпреки успеха обаче, Тампа Бей към момента изостава на 5 точки от 2-ото място в Атлантическата дивизия.

Във вторник играчите на Тампа Бей са поканени в Белия дом от президента на страната Джо Байдън за празненство по случай двете извоювани Купи Стенли в последните два сезона, а по-късно гостуват на Калъмбъс.

Сам Райнхарт вкара 30-ия и 31-ия си гол през сезона, отбелязвайки две от попаденията за Флорида.

Уинипег се наложи с 4:1 над Колорадо с голове на Адам Лоури, Блейк Уилър и Кайл Конър, които вкараха три попадения в границите на 3:21 минути през третия интервал. Николай Елерс добави четвъртата шайба за Джетс в последния интервал, като отборът му по този метод спря серията от четири следващи провали. Конър Хелебок на вратата на спечелилите избави 30 удара в 65-ия си мач за отбора през сезона и 380-ия в кариерата въобще.

Каролина се наложи с 5:2 над Айлендърс като посетител и продължава да бъде главен кандидат за купата в Столичната дивизия, откакто събра 112 точки – с 4 пред Рейнджърс. Айлендърс са на 5-о място с 80, към този момент отпаднали от местата за втората фаза.

Макс Доми се разписа в 5:40 минута на третия интервал на мача, с цел да изведе своите напред с 3:2. След него успеха беше затвърдена от Йеспер Фаст и Брендън Смит.

С тази 52-а победа и извоюваните 112 точки клубът от Северна Каролина изравни свои клубни върхове в постоянния сезон, което се случи през 2005/06 – невероятният сезон, който приключи с единствената им досега Купа Стенли.

Анти Раанта избави 17 от 18-те удара към него преди да напусне контузен във втория интервал на мача, а казусът с вратарите се усилва след контузията и на Фредерик Андерсен от 16-и април.

Рейън Гецлаф осъществя последната си точка в НХЛ, откакто асистира на Адам Енрике 2:41 минути преди края на срещата Анахайм – Сейнт Луис 2:3. Капитанът на Дъкс поставя завършек на 17-годишната си кариера в НХЛ, за жалост без присъединяване в плейофите. Гецлаф ще остане в сърцата на почитателите в Анахайм и историята на клуба, откакто кариерата му е украсена със 1019 точки, които го подреждат на 88-о място в цялата Лига. И разпродадената до краен лимит зала Хонда Сентър не спря да скандира името му през целия мач. Два дни преди мача той направи изказване, че няма да играе в последните два мача за сезона на Патоците. С успеха си пък Сейнт Луис събра 109 точки и се бори за 2-ото място в Централната дивизия.

С гол на Дмитрий Куликов 1.3 секунди преди сирената на продълженията Минесота се наложи над Нешвил с 5:4. Йоел Ериксон-Ек вкара два гола при числено предимство за тима от Минеаполис, също по този начин направи и асистенция на Ник Бюгстад. Кевин Фиала добави един гол, а вратарят Марк-Андре Фльори избави 21 удара.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР