Руската военна полиция е преминала река Ефрат и се е

...
Руската военна полиция е преминала река Ефрат и се е
Коментари Харесай

Руски военни преминаха река Ефрат

Руската военна полиция е минала река Ефрат и се е насочила към зоната, където се организира турската интервенция " Извор на мира ", оповестиха от Министерството на защитата на Русия, представено от БГНЕС.
" В сходство с постигнатото съглашение сред президентите на Русия и Турция на 22 октомври в Сочи, през днешния ден (23 октомври) в 12 часа колона на съветската военна полиция пресече река Ефрат и се насочи към сирийско-турската граница ", обявиха от ведомството.
Както прецизират от военното министерство, съветските елементи ще оказват помощ в обезпечаването на сигурността на популацията и в поддържането на реда. Освен това те ще патрулират тези региони и ще спомагат за изтеглянето на кюрдските въоръжени отряди и тяхното въоръжение на 30 км от сирийско-турската граница.
Малко по-рано през днешния ден министърът на външните работи на страната Мевлют Чавушоглу заяви, че интервенция " Източник на мира " е спряна. Той се стимулира с думите: " Вчера получихме известие от Съединени американски щати, че терористите са се изтеглили изцяло от зоната на интервенцията. Но това не значи, че там няма повече терористи и няма да има. Може би, те се крият в тунели, или не знам къде " - визирайки кюрдските сили.
На 22 октромври Путин и Ердоган се срещнаха в Сочи, където одобриха меморандум за взаимни дейности по разрешаването на обстановката в Североизточна Сирия. Според документа, съветската военна полиция и сирийската войска от обяд на 23 октомври влизат в регионите, граничещи със зоната на турската интервенция в арабската република. На кюрдите се дават 150 часа, с цел да освободят изцяло 30-километровата зона от турската граница, след което Русия и Турция ще организират взаимни патрули в региона. Подробности от сделката сред Путин и Ердоган можете да прочетете тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР