Руската военна компания Редут, която работи под ръководството на руското

...
Руската военна компания Редут, която работи под ръководството на руското
Коментари Харесай

Русия търси чрез обяви за работа жени за снайперистки и оператори на дронове

Руската военна компания " Редут ", която работи под управлението на съветското министерство на защитата, стартира да набира дами, оповестява съветският уебсайт iStories, представен от Дойче веле.

В съветската обществена мрежа ВКонтакте от " Редут " са оповестили стартова заплата от 222 хиляди рубли (около 2355 щатски долара) запотенциалните новобранки. На кандидатките, които нямат военни умения, се предлага едномесечен предварителен лагер в Донецк.

Освен заплатата, от " Редут ” афишират в обществената мрежа и обезщетенията за пострадвания, понесени на фронта. Става дума за компенсации в размер сред 1 и 3 милиона рубли (около 21 хиляди щатски долара). При гибел оповестеното обезщетение възлиза на 5 милиона рубли или 53 хиляди щатски $. Наемниците, които изпълнят контракта си и се върнат здрави в Русия пък биха получили статут на ветерани от войната.

Представяйки се за заинтересувани претенденти, репортерки от iStories се свързаха с човек от екипа на " Редут ", който дава отговор за набирането на нови бойци. Те научават от него, че наемническата войска се надява да образова дами за снайперисти и оператори на безпилотни летателни апарати.

Командирът от " Редут " споделя на репортерките от iStories, че желае да потвърди, че " дамите не са основани, единствено с цел да стоят в кухнята и да раждат деца ".

От 20 месецаРусияводи агресивнавойна против Украйна. Загубите и за двете страни са огромни. По данни на английското министерство на защитата до момента Русия е понесла към 150 000 жертви или тежко ранени. От месециняма публична информация за това от страна на Москва.

Заради ненадейно високите загуби в армията си съветският президентВладимир Путинофициално разгласи мобилизацията на 300 000 резервисти предходната есен, напомня немската медия ZDF. Експертите допускат, че предвид на плануваните за пролетта на 2024 година президентски избори Кремъл желае да избегне по-нататъшна публична готовност до тогава и заради това набира от ден на ден доброволци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР