Руската верига пицарии Dodo Pizza ще затвори своите заведения в

...
Руската верига пицарии Dodo Pizza ще затвори своите заведения в
Коментари Харесай

Dodo Pizza се изтегля от Китай

Руската верига пицарии Dodo Pizza ще затвори своите заведения в Китай. Това заяви във Facebook създателят на веригата Фьодор Овчинников. Причината - заведенията за хранене на китайския пазар не се вписват в дълготрайната тактика на компанията, предава. 

" Съветът на шефовете на Dodo Brands реши да затвори нашите пицарии в Китай. Напускаме изцяло Китай. В близко бъдеще ще затворим пицариите и ще унищожаваме компанията ", добавя предприемачът. 

Компанията е вложила към 2,5 милиона $ в развиването на пицариите в Китай за съвсем 5 години от 2016 година насам.

" Трябва да се признае, че макар нашите усилия, с ресурсите, с които разполагаме, съотношението сред напъните и резултатите в Китай е по-слабо от другите ни започващи компании, като Dodo Pizza China получава най-голямото финансиране от всяка от нашите започващи компании. “ - означи създателят на Dodo Pizza. 

В началото на март Dodo Brands, която развива три марки в Русия (Dodo Pizza, Drinkit и Doner 42), разгласи, че възнамерява да организира в началото обществено предложение при започване на 2024 г. 

Основателят на Dodo Brands Фьодор Овчинников е контролиращият акционер на компанията с дял от 43% и дял от 70% с право на глас. Повече от 15% от акциите на компанията са получени от чиновници по опционната стратегия, като над 50 чиновници на Dodo Brands имат акции от нея. Останалата част от компанията е благосъстоятелност на частни вложители. 

Ключовата марка на компанията - Dodo Pizza - има повече от 680 заведения в 14 страни, в това число Русия, Съединени американски щати, Китай и някои европейски страни. През 2020 година приходите на веригата нарастват с 27% спрямо миналата година и възлизат на 25,72 милиарда рубли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР