Руската ваксина срещу коронавирус не би могла да се ползва

...
Руската ваксина срещу коронавирус не би могла да се ползва
Коментари Харесай

Кунчев: Руската ваксина срещу коронавирус не би могла да се ползва в Европа |

Руската ваксина против ковид не би могла да се употребява в Европа с подобен механизъм на стартиране, с съвсем изчезнала трета фаза на доказване на сигурност. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев в Сливен, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Много се надявам да са съумели сътрудниците и за в бъдеще да покаже резултат (ваксината - бел. ред.), само че трябват доказателства ", изясни Кунчев.

Относно идната образователна година в изискванията на коронавирусната пандемия той добави, че се създават доста детайлно противоепидемичните ограничения в учебните заведения и съответно по какъв начин да се работи, в случай че се откри случай при дете. 

До края на седмицата ще бъде признато решението за такива обстановки, като евентуално то ще бъде прекосяване на отдалечено образование за 14 дни на целия клас, където е открит казусът . Това ще важи и за класовете на братята и сестрите на дете с позитивен тест за ковид, акцентира Кунчев. 

По-рано през днешния ден просветният министър. Той добави, че решението годината да стартира присъствено, е дефинитивно.

От думите на Кунчев стана ясно, че има и концепция, съгласно която се планува отпадането на кабинетния принцип, с цел да не обикалят в разнообразни стаи учениците. Съществуват хрумвания за филтриране на въздуха по разнообразни начини.

Според него над 85-90% от европейските страни са настроени, даже и след известно отсрочване на годината, да стартират присъствено, с цел да не се проваля образователната година и да има пълностоен образователен развой. Статистиката демонстрира, че към 25% от родителите не са съгласни и се опълчват на това. От министерствата на опазването на здравето и образованието се пробват да ги убедят, че учебните заведения са относително безвредно място предвид на ограниченията, които се създават - стерилизация, филтър при влизане на децата, реакция при позитивен случай.

Кунчев даде образец с практиката на детските градини и ясли и обясни, че не са били основани съществени епидемиологични гърмежи.

Той посочи, че визитата му в Сливен е обвързвано с поддръжката към сътрудниците му, които работят на първа линия в битката с ковид в региона.

" Ситуацията след трагичния юни в Сливен последователно се възстановява. В момента е на допустими равнища и инфекцията е под някакъв надзор, тъй че да не затруднява работата в здравната система. "  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР