Руската ваксина срещу Covid-19 ще се произвежда в Италия независимо

...
Руската ваксина срещу Covid-19 ще се произвежда в Италия независимо
Коментари Харесай

Руската ваксина Спутник V ще се произвежда в Италия

Руската ваксина против Covid-19 ще се създава в Италия без значение от неналичието на утвърждение от Европейската организация по медикаментите (EMA), съобщи във вторник ръководителят на Италианско-руската комерсиална камара Винченцо Трани, оповестява Ройтерс, представена от БНР.
Така имунизацията " Спутник V " ще стартира да се създава за пръв път в Европа, откакто беше подписана комерсиална договорка сред съветския държавен капиталов фонд (RDIF) и основаната в Швейцария фармацевтична компания Adienne.
Споразумението, което ще се нуждае от утвърждение от италианските регулатори, преди производството да започва, беше доказано както от RDIF, по този начин и от италианско-руската комерсиална камара.
Това е най-новото доказателство, че някои компании от Европейски Съюз не са склонни да чакат лекарствения регулатор на Европейски Съюз - Европейската организация по медикаментите (EMA) - да даде утвърждението си за имунизацията " Спутник V ", преди тези компании да продължат със личните си проекти.
Учените показаха, че съветската ваксина е била съвсем 92% ефикасна против Covid-19 въз основа на рецензирани резултати от изследвания в късен стадий, оповестени през предишния месец в здравното издание The Lancet.
" Спутник V " към този момент беше утвърден или се прави оценка за нейното утвърждение в три страни членки на Европейски Съюз - Унгария, Словакия и Чехия. Представители на Европейски Съюз обявиха, че Брюксел може да стартира договаряния с даден производител на ваксини, в случай че най-малко четири страни членки изискат това.
В изказване на Италианско-руската комерсиална камара, оповестено в понеделник, се показва, че този ход проправя пътя за основаването на първото индустриално оборудване за " Спутник V " в Европа.
Камарата добави, че има проекти италианското произвеждане да стартира през юни и че се надява, че до края на годината ще могат да бъдат създадени 10 милиона дози от съветската ваксина.
" Това съглашение е първото по рода си с европейски сътрудник ", съобщи ръководителят на камарата Винченцо Трани. " Това може да се назова историческо събитие, което е доказателство за положителното положение на връзките сред нашите страни и демонстрира, че италианските компании могат да погледнат оттатък политическите разлики ".
В изявление за организация ТАСС, Трани означи, че " самият индустриален развой няма нищо общо с продажбите на ваксини ", добавяйки, че дозите могат да бъдат разпределяни другаде (извън ЕС), в случай че EMA вземе решение да не утвърди съветската ваксина.
Базираната в Лугано компания Adienne PharmaBiotech към момента не е коментирала информацията, показва Ройтерс.
 Скандал с имунизацията против ковид Спутник V след изявление на член на Европейската организация по медикаментите Скандал с имунизацията против ковид " Спутник V " след изявление на член на Европейската организация по медикаментите
Създателите на съветската ваксина " Sputnik V " (Спутник V) желаеха опрощение от ръководителя на Европейската организация по медикаментите (EMA),...
Кирил Дмитриев, началник на суверенния съветски капиталов фонд RDIF, който дава отговор за стартирането на " Спутник V " на интернационалния пазар, съобщи в неделя пред италианския ефирен канал RAI 3, че доста италиански райони желаят да създават имунизацията и че RDIF е постигнал съглашение с Adienne за произвеждане на имунизацията в Италия
" Това, което предлагаме, е същинско индустриално партньорство, което ще сътвори работни места в Италия и вие можете да контролирате продукта, тъй като той ще се създава в Италия и този артикул може освен да избави доста италиански животи, само че може и да да бъде изнасян зад граница ", сподели той.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък съобщи, че проектът, обвързван с Италия, може да помогне за бързо облекчаване на търсенето на съветската ваксина в чужбина.
Високопоставен чиновник на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) на национално равнище, до момента в който EMA към момента прави обзор на имунизацията, което накара съветските разработчици на имунизацията да изискат обществено опрощение.
Песков дефинира " минимум несъответствуващ ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР