Руската цветна болонка е красиво декоративно кученце, приятелски настроено, нежно

...
Руската цветна болонка е красиво декоративно кученце, приятелски настроено, нежно
Коментари Харесай

Грижи при отглеждане на руска цветна болонка

Руската цветна болонка е красиво декоративно кученце, другарски настроено, нежно и игриво. То се привързва мощно към хората и умее да забавлява стопаните си.

Това ненатрапчиво малко богатство отгатва желанията на своя притежател и търпеливо изчаква той да свърши работата си, с цел да му отдели време и внимание. Затова индивидът би трябвало да отвърне със същото отношение и грижа. Те се показват както в поддръжката на домашния любим, по този начин и във вниманието и времето, отделени за него.

Като се огледа външният тип на животното може незабавно да се каже, че коженото му палтенце има потребност от най-вече грижа. Козината се сресва ежедневно, с цел да може кученцето да резервира чист и подреден тип. Козината към ушите е най-важна във връзка с грижата, тъй като там най-лесно се сплъстява и може да докара до инфекции. Необходим е тънък гребен за постоянно разресване.

Къпането не е първостепенна грижа. Достатъчно е няколко пъти в годината да се употребява специфичен кучешки шампоан и хладка вода, с цел да се смъкна мръсотията от домашния питомец и да не се наруши хубостта на козината му. Накрая наложително би трябвало да се изсуши добре със сешоар, тъй като дребното животно е прекомерно нежно и може елементарно да се простуди.

Това малко куче може да бъде извеждано даже в студеното време през зимата, само че наложително с дрешки и обувки, тъй като лапичките му може да измръзнат, добре е да се пази и от течение.

Дългата четина над очите може да се направи на някаква прическа, тъй че дългото бретонче да не влиза в очите на болонката и да ги замърсява. Добре е очите постоянно да се почистват в тампон с разтвор от аптеката или с преварена вода или разтвор с лайка.

 развъждане на съветска цветна болонка

Малката съветска цветна болонка доста мощно се привързва към хората и страда, в случай че остане сама вкъщи. Затова се нуждае от доста играчки, до момента в който стопаните са на работа. При всяка опция е добре кученцето да бъде извеждано на открито със стопаните, вместо да тъгува сама вкъщи.

Това кученце обожава разходките и ще се радва да показа пикника в парка, разходката в гората или екскурзията измежду природата.

В дома то обича да седи в скута на стопанина, да бъде галено и прегръщано. Щастливо е да бъде обсипвано с милувки и се стресира мощно от шума, високия диалект или грубото отношение. Може да развие невроза или кожни проблеми от неприятно отношение. Затова грижата за психическото положение и благоденствие на съветската цветна болонка са не по-малко значими от грижата за храната, поддръжката и движимостите на кученцето.

Не е мъчно да се поставят грижи за съветската цветна болонка, тъй като тя е обичлива, нежна и привързана и това улеснява оптимално грижите за нея.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР