Руската централна банка заяви в четвъртък, че само девет държави

...
Руската централна банка заяви в четвъртък, че само девет държави
Коментари Харесай

Русия се затруднява с плащанията: само 9 страни ползват системата ѝ "Мир"

Руската централна банка съобщи в четвъртък, че единствено девет страни одобряват разплащателните карти " Мир " на страната. Руските чиновници се стремят към новаторски решения за заплащане, откакто западните наказания попречиха достъпа до основни световни системи.

Русия ухажва " другарски " страни, които не са наложили наказания против Москва поради дейностите ѝ в Украйна, само че спря да разкрива кои от тях одобряват картите. " Мир ", алтернативата на Москва на Visa и Mastercard, стана по-важна, откакто съперниците от Съединени американски щати стопираха интервенции в Русия и техните платежни карти, издадени в страната, стопираха да работят в чужбина.

Въпреки това банки в някои " другарски " страни,, стопираха транзакциите на " Мир ", откакто Министерството на финансите на Съединени американски щати включи ръководителя на съветската Национална система за картови разплащания (НСПК) в листата си със наказания и допусна, че работещите с НСПК също могат да се сблъскат с такива.

Ограниченият обсег на съветските банкови карти акцентира по-общия проблем с изолацията на Москва на международната сцена. Макар доста страни да не постановат наказания на Русия, доста малко са склонни да показват открита поддръжка. Ръководителят на НСПК Владимир Комлев сподели, че транзакциите на " Мир " ще бъдат вероятни в Куба през идващите месеци и добави: " Работим върху новаторски способи за осъществяване на заплащания ".

 Иран разгласи, че е свързал банковата си система с съветската Иран разгласи, че е свързал банковата си система с съветската

Централната банка сподели, че развиването на " Мир " и геополитическите фактори са съдействали за 60% нарастване на издаването на карти " Мир " през 2022 година до 182.3 млн. единици. " Виждаме доста позитивна динамичност, макар всички външни фактори ", сподели Алла Бакина, шеф на отдела за национална платежна система на централната банка. По думите ѝ банката работи с другарски страни за консолидираното на други съветски системи за транзакции и желае да се концентрира върху развиването на безкасови заплащания и безконтактни технологии.

 Войната форсира неизбежното: Русия губи Централна Азия Войната форсира неизбежното: Русия губи Централна Азия

Финансовите наказания сринаха облагите на банките през 2022 година и усложниха ежедневното банкиране за руснаците, които пътуват в чужбина или имат задгранична валута и скъпи бумаги.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР