Руската централна банка заяви, че за да осигури непрекъснатостта на

...
Руската централна банка заяви, че за да осигури непрекъснатостта на
Коментари Харесай

Москва промени процедурата за изчисляване на официалните курсове на чуждестранните валути спрямо рублата

Руската централна банка съобщи, че с цел да обезпечи непрекъснатостта на активността на икономическите сътрудници на територията на Руската федерация, трансформира процедурата за пресмятане на обменния курс на $, еврото и юана по отношение на рублата. Сега курсът ще се дефинира от покупко-продажби на Московската борса, подписани преди 15:30 ч. московско време (съвпада с българското), оповестява Банката, представена от ТАСС.

" Обменният курс на щатския $ по отношение на рублата ще бъде изчислен въз основа на данните на Московската борса за среднопретегления обменен курс на щатския $ по отношение на рублата за транзакции, подписани от 10:00 до 15:30 часа московско време. Преди това, интервалът на пресмятане беше 10:00-16:30 московско време ", написа Централната банка.

За да увеличи представителността на формалните обменни курсове на еврото и юана по отношение на рублата, Централната банка ще употребява сходна методология за пресмятане на среднопретеглените курсове на еврото и юана по отношение на рублата, се прибавя в прессъобщението.

Припомняме, че доста интернационалните финансови институции показват подозрения, че формалният обменен курс, обявяван всекидневно от Руската централна банка отразява действителната стойност на съветската валута, откакто на съветския банков бранш бяха наложени невиждани наказания, голям брой съветски банки бяха извадени от системата за интернационалните разплащания SWIFT, интернационалните кредитни карти стопираха да оперират в Русия, а Министерството на финансите на Съединени американски щати този месец спря опцията на Русия да употребява запаси в задгранична валута, държани от съветската централна банка в американските финансови институции, за погашение на дълга си. След решението на Съединени американски щати, Русия разгласи, че ще изплаща дълга си в рубли.

Периодът, в който стопанската система можеше да живее с запаси, завърши, безапелационен бе избраният отново гуверньор на банката Елвира Набиулина. По нейни думи главните проблеми ще бъдат свързани с рестриктивните мерки върху вноса и логистиката на външната търговия, а в бъдеще - и с рестриктивните мерки върху износа.

В резултат на задграничните наказания бяха замразени към 300 милиарда $ от към 640-те милиарда $, които Русия имаше в свои златни и валутни запаси.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР