Руската църква Свети Николай ще бъде затворена. Това става ясно

...
Руската църква Свети Николай ще бъде затворена. Това става ясно
Коментари Харесай

Възмутителен акт: Остра реакция на Руската православна църква след експулсирането на нейни служители

Руската черква " Свети Николай " ще бъде затворена. Това излиза наяве от известие на Министерството на външните работи на Руската федерация. " Старинният съветски храм, който служи доста години за място за молебствия на руснаци и българи, в този момент ще бъде затворен ", се споделя в известието. От външното ведомство допълват, че отговорността за деградацията на двустранните връзки лежи напълно върху българската страна.

 

Остра реакция на Руската православна черква след решението на ДАНС да експулсира трима нейни представители от София. Заради опасност за националната ни сигурност контраразузнаването наложи насилствената мярка на настоятеля на подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан, секретаря на подворието протойерей Евгений Павелчук и чиновник на подворието.

 

От Руската православна черква споделят, че изгонването е безпричинно и допълват: „ Това е възмутим акт, подбуден от русофобски подбуди и предпочитание да се заличат славните страници от общата история на България и Русия ”.

 

Източник NOVA

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР