Руската страна ще отговори огледално на изгонването на двама свои

...
Руската страна ще отговори огледално на изгонването на двама свои
Коментари Харесай

Москва ще отговори огледално на изгонването на двама дипломати от София

Руската страна ще отговори огледално на изгонването на двама свои дипломати от България. Това оповестиха за ТАСС от посолството в България.

" В нотата за оповестяването на нашите дипломати за личност нон грата няма никаква конкретика, нито доказателства, нито обстоятелства. Абсолютно нищо, с изключение на напътствията да изоставен територията на страната в период от 48 часа. Руската страна ще предприеме огледални дейности, както е признато в дипломатическата процедура ", оповестяват от дипломатическата задача.

От посолството изясняват и за втората нота, с която българското Министерство на външните работи показва " изострен митинг " във връзка изявления в осведомителното пространство сякаш " с обидни изявления " във връзка с България и нейните съдружници.

" Заявеният от българското Министерство на външните работи изострен митинг в действителност се оказа безадресен, защото в нотата не се указват никакви съответни изявления, направени от името на посолството. В нито един от своите постове в никакъв случай не сме се опитвали да оскърбим България ", акцентира той.

По-рано българското Министерство на външните работи връчи на представител на посолството нота, уведомявайки, че афишира за личност нон грата двама дипломати, които са се занимавали на територията на страната " с нерегламентирана разследваща активност ".

Така също представител на българското външно заяви, че на посолството е била връчена и втора нота, в която се показва " изострен митинг " във връзка изявления на посолството в осведомителното пространство в последните дни " с обидни изявления " по адрес на България и нейните съдружници. В нотата се указвало, че " употребяваният език е несъответстващ с дипломатическата процедура и публичните правила и е афектиран за България. Министерство на външните работи упорства за премахване на обидните изявления и за извинения.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР