Руската страна прави всичко необходимо да осигури сигурността и последващото

...
Руската страна прави всичко необходимо да осигури сигурността и последващото
Коментари Харесай

Митрофанова: Русия прави всичко необходимо да осигури сигурността на българските морящи

Руската страна прави всичко належащо да обезпечи сигурността и последващото връщане в родината на българските моряци от кораба " Царевна ". Това съобщи на постоянния си брифинг във Фейбук съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова.

" Постоянно следим обстановката към избавяне на българските моряци, блокирани от украинските националисти в пристанището на Мариупол. На 13 април т.г. 15 членове на екипажа на кораба " Царевна” – измежду които 14 жители на България – са евакуирани в Донецк ", заяви още тя.



" Руската Федерация непрестанно оказва всестранна филантропична помощ на потърпевши поданици на Донбас и на следените региони на Украйна. Организирани са коридори за безвредно излизане на локалните поданици от зоната на боевете. Украинските националисти употребяват мирни жители като " жив щит ", заплашвайки със гибел им пречат да се изтеглят, безсистемно разстрелват колони на отървали се от главорезите бежанци ", декларира още посланикът.

По думите й продължава " освобождението на Мариупол ".

Митрофанова още веднъж визира и тематиката за възможни доставки на оръжие за Украйна от България. " В подтекста на продължаващите разисквания в българския истаблишмънт по тематиката на доставки на оръжия (включително от руски произход) и екипировка за украинските националисти, желая още веднъж да подчертая, че сходен жест от страна на публична София ще спомага единствено за ескалиране на обстановката в Украйна, както и ще има съществени отрицателни последствия за руско-българските връзки ", предизвестява дипломатът
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР