Руската страна, на фона на съобщенията за предаване на Киев

...
Руската страна, на фона на съобщенията за предаване на Киев
Коментари Харесай

Русия призова България да преразгледа решението да прехвърли на Украйна ракети за системата за ПВО С-300

Руската страна, на фона на известията за предаване на Киев на ракети за зенитно-ракетните системи С-300, приканва България да преразгледа решението за недопускане на нарушавания на интернационалното право в региона на военнотехническото съдействие. Това споделиха пред публицисти от Федералната работа за военнотехническо съдействие, оповестяват съветски медии.

От службата означават, че в сходство с член 4 от Споразумението сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Република България за военно-техническо съдействие от 5 септември 2002 година прехвърлянето на трета страна на оръжия и военна техника, получени като резултат от двустранно военно-техническо съдействие е недопустимо без приемане на авансово документално единодушие на Русия.

„ Така става дума за следващия опит на българското управление жестоко да наруши интернационалните си отговорности в региона на контрола над въоръженията, макар многократните пояснения от съветска страна. Прехвърлянето на оръжия в зоната на бойните дейности в Украйна неизбежно ще докара до спомагателен ескалация на спора и почтени жертви. Призоваваме българската страна да преразгледа взетото решение, с цел да не се позволяват нарушавания на интернационалното право в региона на военнотехническото съдействие “, показват от службата.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР