Руската Служба за външно разузнаване (СВР) съобщи днес, че според

...
Руската Служба за външно разузнаване (СВР) съобщи днес, че според
Коментари Харесай

Русия: Американската армия вербува ислямистки бойци, за да нападат цели в Русия

Руската Служба за външно разузнаване (СВР) заяви през днешния ден, че съгласно получена разследваща информация американската войска вербува ислямистки бойци, с цел да атакуват цели в Русия и страните от Общността на самостоятелните страни (ОНД), предадоха ТАСС и Ройтерс.

Според СВР през януари са били вербувани 60 бойци от групировки, свързани с " Ислямска страна " и " Ал Каида ". По данни на службата те са обучавани в американската военна база " Ат Танф " в Сирия, където минават подготовка за разработване и потребление на самоделни взривни устройства, както и за диверсионно-подривни действия.

" Особено внимание се отделя на планирането на набези против мощно охранявани обекти, в това число задгранични дипломатически задачи ", сподели СВР.

" Те ще бъдат натоварени със задания за подготовка и реализиране на терористични набези против дипломати, държавни чиновници, сътрудници на правоохранителните органи и персоналния състав на въоръжените сили ", съобщи службата, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя сподели, че " особено внимание се обръща на привличането на имигранти от съветския Северен Кавказ и Централна Азия ".

Според СВР в близко време се възнамерява изпращането на бойци на дребни групи в Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело за осъществяване на набези.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР