Руската служба за външно разузнаване (SVR) обвини администрацията на президента

...
Руската служба за външно разузнаване (SVR) обвини администрацията на президента
Коментари Харесай

Русия обвини администрацията на Байдън в намеса в президентските избори

Р уската работа за външно разузнаване (SVR) упрекна администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в опит за интервенция в идните президентски избори в Русия. 

Без да предлага доказателства, от службата обявиха, че администрацията на Байдън употребява неправителствени организации (НПО), с цел да се опита да повлияе на изборната интензивност. Според организацията Съединени американски щати се стремят да подкопаят резултатите от изборите, като разубедят гласоподавателите да отидат до урните. Това оповестява Newsweek.  

Руският президент Владимир Путин се чака да завоюва изборите, планувани за петък, 15 март. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че Путин се радва на огромна поддръжка от жителите на своята нация, само че западни анализатори от дълго време упрекват Русия в манипулиране на изборите. 

“Според информация, получена от Службата за външно разузнаване на Руската федерация, администрацията на Джо Байдън слага задача пред американските неправителствени организации да реализират понижаване на изборната интензивност. По самодейност на Вашингтон посредством интернет запаси се популяризират апели към съветските жители да пренебрегват изборите “, се споделя в изказването на службата. 

По-рано този месец самостоятелното съветско издание " Медуза ” заяви, че кабинетът на Путин е угрижен, че президентските избори в Русия няма да отговорят на упованията за изборна интензивност. Според изданието Кремъл упорства за висока изборна интензивност, с цел да се опълчи на необятно публикуваните обвинявания, че изборите в Русия са манипулирани. 

Руската работа за външно разузнаване допуска, че администрацията на Байдън работи, с цел да направи изборната интензивност ниска като метод да подлага на критика евентуалната победа на Путин като нелегитимна, като се допуска, че руснаците няма да гласоподават, в случай че считат, че изборите са решени преди да бъдат пуснати бюлетините. 

Russia accuses Biden administration of meddling in presidential election
— Newsweek (@Newsweek)
" Планът е елементарен по американски метод. Според изчисленията на Вашингтон произлизащото от това " понижаване на изборната интензивност " ще даде на Запада мотив да сложи под въпрос изборните резултати ", се споделя в отчета на съветската работа. 

Твърди се още, че Съединени американски щати възнамеряват да употребяват кибер средства за ориентиране на онлайн гласуването. 

“С присъединяване на водещи американски експерти по осведомителни технологии се възнамерява осъществяването на хакерски атаки против системата за отдалечено електронно гласоподаване, което ще направи невероятно преброяването на гласовете на забележителна част от съветските гласоподаватели “, споделят от службата.   

Изявлението на съветската разследваща организация също допуска, че опитът на Съединените щати да подкопаят изборите може да има противоположен резултат, базирайки се на ниския % гласове, които европейски водачи като френския президент Еманюел Макрон, италианския министър председател Джорджа Мелони и немския канцлер Олаф Шолц са получили, когато са били определени на служба. 

“Или може би това е тъничък намек от страна на американците към Риши Сунак, който ловко зае стола на английския министър-председател през 2022 година, заобикаляйки общото гласоподаване на жителите. Сега актуалният министър председател по всевъзможен метод забавя провеждането на предварителния парламентарни избори, резултатите от които очевидно ще му костват поста “, пишат от организацията. 

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР