Руската служба за сигурност ФСБ задържа рускиня, заподозряна в събиране

...
Руската служба за сигурност ФСБ задържа рускиня, заподозряна в събиране
Коментари Харесай

ФСБ задържа жена, помагала на Украйна за терористични атаки дълбоко в Русия

Руската работа за сигурност ФСБ задържа рускиня, обвинена в събиране на информация за " оборудване, част от сериозна инфраструктура ", по разпореждане на украинските разследващи служби, оповестява " Ройтерс ".

Не се загатва името на оборудването, само че видеозапис от камера за наблюдаване, който съгласно съветските медии е изработен от ФСБ, демонстрира обвинената да употребява телефона си, с цел да снима покрай водноелектрическа централа в град Углич в Ярославска област, северно от Москва.

След това тя е задържана в офиса си от сътрудници на ФСБ и полицията. В събота съдът разпореди тя да остане в ареста за два месеца.

" База " - съветска новинарска медия, която от време на време разгласява материали от ФСБ, разгласява замяна на известия сред обвинената и хипотетичен украински координатор. В кореспонденцията дамата се съгласява да даде к оординатите на картата на локалните железопътни линии, службите за набиране на военни и водноелектрическата централа.
 ФСБ задържа жена за скрит план за терористични офанзиви против съветски чиновници в Украйна
ФСБ задържа жена за скрит план за терористични офанзиви против съветски чиновници в Украйна

Москва твърди, че е осуетена серия от саботажи

Тя показва, че желае украински дронове да нападат надълбоко в Русия, тъй че да бъде разтърсена поддръжката за президента Владимир Путин.

Другият човек написа за образуване на гърмежи в цяла Русия и отбелязва, че в региона на Ярославъл има доста водноелектрически централи.

" Ще ги създадем на пух и прахуляк, тъй че Русия да изтегли войските си от (източноукраинския град) Бахмут ", написа незнайното лице.

От ФСБ оповестиха, че са задържали дамата, " която по задание на украинските специфични служби е събирала и предавала информация за един от сериозните инфраструктурни обекти в Ярославска област за осъществяване на терористична офанзива ".
 ФСБ задържа мъж, подготвял терористичен акт
ФСБ задържа мъж, подготвял терористичен акт

От дома на арестувания е конфискувано самоделно взривно устройство

Допълва се, че против дамата е формирано наказателно дело по обвинявания, наказуеми с до 10 години затвор.

Арестът идва ден след - основен маршрут за доставки за съветските войски, воюващи в Украйна. Москва упрекна Киев за нападението.

Откакто изпрати войски в Украйна предходната година, Русия задържа редица лица по съмнение в бойкот, за които счита, че оказват помощ на Киев.

Миналия месец ФСБ арестува група някогашни чиновници на защитата, упрекнати в доставяне на Киев с механически документи, свързани с съветските военновъздушни сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР