Руската синя котка е доста скъпа порода котки, която е

...
Руската синя котка е доста скъпа порода котки, която е
Коментари Харесай

Хранене на руска синя котка

Руската синя котка е много скъпа порода котки, която е доста умна и през днешния ден от ден на ден хора вземат решение да си вземат точно нея за домакински любим. Ако и вие сте решили да си вземете точно такова сладко животинче, тогава е значимо да се поинтересувате авансово за това, с какво е най-добре да храните котката ви, имайки поради самостоятелните особености на породата.

Хранене на съветска синя котка

Здравето на съветската синя котка зависи освен от генетиката, само че и дружно с това от грижите, които полагате за питомеца си, в това число и храненето му. Подрастващият организъм на дребните котенца би трябвало да получава наложително всички нужни витамини и минерали, с цел да се развива вярно и да не се следят разнообразни проблеми в здравословен аспект при котенцето ви.

Важно е всеки един собственик да може да обезпечи на любимеца си чудесно хранене, което да задоволи всичките му потребности от хранителни субстанции, с цел да може организмът на питомеца ви да се развива вярно. Доброто хранене е в с основата на верните грижи за съветска синя котка.

И по този начин, първата ви задача е да разберете, с каква храна е била хранена котката ви преди вас, защото е най-добре първоначално да продължите да давате същата котешка храна на вашия любим. Разбира се, че можете да измененията по-късно храненето, само че това би трябвало да става последователно, а не внезапно.

Това предписание важи, както за купешките храни, по този начин и за натуралните. Спазвайки това изискване, вие ще сте сигурни че храносмилателната система на вашето котенце съумява да се приспособява един тип към измененията и няма риск да навредите на здравето на питомеца ви. Ако въпреки всичко се притеснявате и не можете да изберете най-хубавата храна за съветската синя котка, тогава постоянно можете да потърсите помощ от ветеринар.

 Руска синя котка

Забранени храни за съветска синя котка

- шоколад;

- кафе;

- авокадо;

- кайсии;

- лук;

- чесън;

- грозде;

- стафиди;

- гъби;

- суши.

 Как да храним съветска синя котка

Днес можете да намерите голямо многообразие от разнообразни купешки артикули, които да са в суха или мокра форма. Добре е да ги редувате, а не да залагате единствено на единия тип. Също по този начин е най-добре да храните съветската синя котка единствено с продуктите от премиум клас, защото храносмилателната им система е много нежна.

Разбира се, че можете да изберете и домашна храна за котки, само че тук ще би трябвало да сте много осведомени и да давате спомагателни витаминни комплекси. За разлика от натуралните артикули, купешките храни са към този момент обогатени с всички нужни витамини и минерали, като по този начин ще сте спокойни за вашата котка и това че тя получава всички нужни хранителни субстанции дружно с храната.

Интересен факт е това, козината на съветската синя котка е склонна към покафеняване, което се получава в случай че в нейното меню участват доста артикули, които са богати на мед. Подобен резултат се получава и от другите добавки, в които се съдържат разнообразни водорасли. Именно по тази причина е добре да не прекалявате с сходните артикули, с цел да не се получи този резултат на козината и на вашата съветска синя котка.

Грижете се добре за вашите любимци и в никакъв случай не забравяйте, че носите отговорност за тяхното здраве. Именно по тази причина вие сте длъжни да ги храните здравословно съветската синя котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР