Руската салата си я знаем всички! Тя си е абсолютно

...
Руската салата си я знаем всички! Тя си е абсолютно
Коментари Харесай

Салата Оливие – рецепта за истинската руска салата

Руската салата си я знаем всички! Тя си е безусловно наложителен детайл от менюто за зимните дни. Всички знаем също, че в действителност съветската салата, която подготвяме обичайно е разновидност на салата, която в Русия се назовава салата Оливие. Руската салата Оливие е много по-богата от нашата обичайната съветска салата, подготвя се с месо, а не с шунка, само че е тъкмо толкоз подобаваща за мезе на водка или ракия.

Ето и какви артикули са ви нужни:
✔️ картофи – 5 броя, приблизително огромни,
✔️ месо – 300 грама, телешко или пилешко,
✔️ яйца – 3 броя,
✔️ моркови – 3 броя,
✔️ грах – 1 чаена чаша,
✔️ кисели краставички – 5 броя,
✔️ лимон – половинка,
✔️ свеж лук – 1 филиз,
✔️ черен пипер – 1/2 чаена лъжица,
✔️ майонеза – 200 грама.

Първата стъпка от рецептата за салата Оливие е изборът и подготовката на месото. Най-добре е да се употребява телешко месо, само че може да го замените сполучливо и с пилешко. Месото би трябвало да е добре сварено или задушено авансово. Подготвеното месо накъсайте на ситно. Всички артикули би трябвало да са нарязани на ситно.

Картофите сварете добре, обелете ги и ги нарежете на кубчета. Ползвайте грах от консерва, отцедете го от водата и го прибавете в купата. Морковите е най-добре да са кисели, само че в случай че нямате моркови от туршия на разположение, то почистете и сварете морковите, след което ги нарежете на дребни кубчета и също ги изсипете в купата. Яйцата би трябвало да са твърдо сварени и нарязани на кубчета.

Нарежете лука на ситно и го прибавете към останалите съставки. След като всички артикули са към този момент нарязани и са в купата, прибавете ½ чаена лъжица сол, черния пипер и сока на лимона и разбъркайте добре, с цел да се овкусят. Накрая прибавете и майонезата, разбъркайте добре и оставете салата Оливие да престои най-малко час-два преди сервиране, с цел да се овкуси добре. Това е!

Добър вкус!

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР