Руската рубла се възстанови до нивото, на което беше, когато

...
Руската рубла се възстанови до нивото, на което беше, когато
Коментари Харесай

Руската рубла се възстанови до нива отпреди войната

Руската рубла се възвърне до равнището, на което беше, когато стартира войната в Украйна. След началото на военните дейности на 24 февруари рублата спадна до рекордно ниски равнища, съобщи Военновъздушни сили. Вчера рублата се търгуваше при 0.012 за щатски $ - почти същото равнище от преди войната.

За съпоставяне, на 21 март цената на съветската валута против $ беше 0.0076, а исторически най-ниското равнище бе на 7 март - 0.0072. Тогава администрацията на Байдън разгласи възбрана за импорт на съветски нефт и газ.

Русия беше принудена да приложи строги финансови ограничения за стабилизиране на рублата, в това число повишение на лихвените проценти до 20% и въвеждане на финансов надзор върху руснаците, които се надяват да обменят националната си валута за долари или евро.

Експертите обаче предизвестяват, че съветската централна банка поема опасности, повишавайки лихвените проценти, което в последна сметка може да принуди руснаците да заобикалят финансовия надзор и да местят валута в по-малки количества.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР