Руската рубла падна над 100 за един долар, спрямо най-ниското

...
Руската рубла падна над 100 за един долар, спрямо най-ниското
Коментари Харесай

Руската рубла отново се срина

Руската рубла падна над 100 за един $, по отношение на най-ниското си равнище от 23 март 2022 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Рублата е изгубила близо 30 % от цената си по отношение на $ от началото на 2023 година, като страната внася повече, в сравнение с изнася.

Русия получава стопански удар заради западните наказания, наложени й след нахлуването в Украйна.

Данните от Московската борса демонстрираха, че рублата се търгува при 101,01 за $ в 11:33 сутринта локално време, до момента в който по отношение на еврото се срина до съвсем 17-месечно дъно от 110,73.

По-нататъшно повишаване до 115-120 за $ е допустимо съгласно анализатора на Alor Broker Алексей Антонов, който предизвести в записка, оповестена от финансови компании.

„ За да завърши спадът на рублата, би трябвало да изчакаме понижаване на вноса или решителни стъпки от страна на паричните управляващи “, сподели Антонов.

Централната банка на Русия към този момент увеличи главния си лихвен % до по-високите от предстоящото 8,5 % през юли, а предходната седмица остави настрани бюджетното си предписание в опит да стабилизира валутата.

Спадът на съветската валута породи опасения, че стандартът на живот на елементарните жители може да пострада, защото инфлацията пълзи нагоре.

Помощникът на Кремъл Максим Орешкин упрекна това, което той назова " хлабава парична политика " в мнение, оповестено от държавните вести ТАСС.

Той сподели, че централната банка разполага с всички „ нужни принадлежности “ за справяне със обстановката и предвижда, че обменният курс на рублата ще се възстановява в близко бъдеще. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР