Руската рубла отслабва по време на търговията в петък, след

...
Руската рубла отслабва по време на търговията в петък, след
Коментари Харесай

Рублата губи позиции, след като подновиха попълването на валутните резерви

Руската рубла отслабва по време на търговията в петък, откакто Министерството на финансовите възобнови покупките на задгранични валути за попълване на валутните запаси на страната.
Щатският $ нараства с 0,76% към 61,42 рубли, до момента в който еврото нараства с 0,61% към 75,65 рубли, откакто през предходните няколко дни на търговия съветската валута съумя да възвърне част от изгубените си позиции вследствие на последните наказания на Съединени американски щати по отношение на съветски компании и олигарси, предава БНР.
Рязката амортизация на рублата след новите американски наказания накара финансовото министерство да прекрати краткотрайно покупките на задгранични валути в действие от 9-и април.
Подновяването на интервенцията за попълване на съветските валутни запаси обаче води до ново намаляване на локалната валута, като преди време Министерството на финансите уточни, че в интервала сред 6-и април и 8-и май възнамерява да закупи непознати валути за 240,7 милиарда рубли.
Първият заместник-управител на Централната банка на страната Ксения Юдаева съобщи в четвъртък, че банката може да поправя ежедневните и ежемесечни покупки на твърда валута за сметка на Министерството на финансите според от пазарната обстановка.
Настоящото намаляване на рублата обаче наподобява лимитирано, защото съветската валута получи през последните дни добра поддръжка от внезапното повишаване на петрола на международните тържища. Вчера фючърсите на американския недопечен нефт и на петрола вид брент нарастнаха към нови над тригодишен върхове, надлежно от 69,56 $ за барел и от 74,75 $ за барел, преди да последва известна консолидация по време на днешната търговия към равнища надлежно от 68,35 и от 73,93 $ за барел.
Сигналите от страна на управлението на Руската централна банка, че е малко евентуално да има понижаване на лихвените ставки на идващото съвещание на 27-и април, също могат да окажат известна поддръжка за рубла.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР