Руската Росгвардия“, считана за частната армия на Владимир Путин, включи

...
Руската Росгвардия“, считана за частната армия на Владимир Путин, включи
Коментари Харесай

Частна армия на Путин се напълни с бунтовници от ЧВК Вагнер на покойния Пригожин

Руската „ Росгвардия “, считана за частната войска на Владимир Путин, включи в редиците си хиляди наемници от частната военна компания „ Вагнер “, благосъстоятелност на починалия Евгений Пригожин, съобщи focus.de, базирайки се на информация на Института за проучване на войната (ISW).

Това е забавен факт, имайки поради, че на 24 юни 2023 година бунтовниците от „ Вагнер “ потеглиха на поход към Москва, с цел да смъкват политическото и военно управление на Русия поради неуспехите, които търпяха окупаторите в Украйна. Малко преди постигане на столицата, Пригожин даде заповед за прекъсване на метежа с аргумента, че руснаците не би трябвало да проливат кръв между тях. След което настъпи " осведомително затъмнение " към ориста на самия Пригожин и неговите бойци.

Това в последна сметка коства живота на Пригожин, чийто аероплан беше свален няколко седмици по-късно, а част от наемниците в ЧВК " Вагнер " бяха сякаш трансферирани в Беларус.

През декември 2023 година Кремъл одобри закон, който разреши на „ Росгвардия “ да образува свои лични доброволчески групировки. В момента е образуван 1-вият доброволчески корпус с останалия състав от ЧВК„ Вагнер “, както и други новоназначени доброволци, евентуално споделящи политиката на Кремъл.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР