Руската пропаганда прониква в Европа през рублите на олигарсите. Целта

...
Руската пропаганда прониква в Европа през рублите на олигарсите. Целта
Коментари Харесай

ЕК: Политици и журналисти разпространяват руска дезинформация за войната в Украйна

Руската агитация прониква в Европа през рублите на олигарсите. Целта е да се подкопае западната поддръжка за Украйна. Дезинформацията и военната агитация проправиха пътя към нахлуването на Русия в Украйна.

Това заяви зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас пред Европейския парламент.

По думите му в някои страни от ЕС депутати, политици, публицисти и претенденти за популярност " популяризират съветска агитация за войната в Украйна ".

" Много осведомителни източници употребяват основата на лъжите, популяризирани при пандемията, с цел да ги пренасочат за опрощение на войната ", добави още той.

" Време е да защитим истината и да отвърнем на тези опити ", настоя Схинас.

Той прикани да се одобри бързо европейското законодателство за политическата реклама и финансирането на партиите и фондациите.

" Не би трябвало да се търпят никакви опити за външна интервенция в европейския публичен и либерален спор ", съобщи от името на чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз министърът по европейските въпроси Микулаш Бек.

" Нашите общества би трябвало да бъдат свободни от всякакво злонамерено въздействие, с цел да могат да взимат осведомени решения - без значение дали по въпросите на опазването на здравето, политическия избор или международни събития, които се отразяват на живота им ", добави той.

" От началото на войната следим опити да се влияе на съзнанието и мозъците на европейците. Понякога това са необятни старания, различен път са ориентирани към обособени страни от Европейски Съюз и уязвимите малцинства. Виждаме, че тези опити стават все по-дръзки ", регистрира Бек.

По негови думи съветската дезинформация цели да внесе разделяне в европейските общества , в това число като употребяват тематиките за имунизациите, миграцията и измененията в природата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР