Руската полиция нахлу в жилищата на неколцина редактори на студентското

...
Руската полиция нахлу в жилищата на неколцина редактори на студентското
Коментари Харесай

Руската полиция нахлу в жилищата на редактори на студентско списание

Руската полиция нахлу в жилищата на неколцина редактори на студентското интернет списание DOXA, станало известно с отразяването на всеобщите демонстрации в Москва през 2019 година и със отбраната на правата на студентите, съобщи Асошиейтед прес.
Онлайн медията заяви, че служителите на реда са претърсили жилищата на четирима от нейните редактори и двама от техните родители, както и офисите й.
След обиските въпросните четирима редактори - Армен Арамян, Наталия Тишкевич, Владимир Метелкин и Алла Гутникова - са били отведени в Следствения комитет. Те са упрекнати в поощряване на малолетни да вземат участие в противозаконни действия - закононарушение, което в Русия се санкционира с до три години затвор.
Според DOXA полицейската интервенция е обвързвана с видеоклип, поместен в списанието преди началото на митингите през януари т. година в поддръжка на опозиционера Алексей Навални. На записа се споделя, че преди демонстрациите възпитаници и студенти са под напън и закани за изключване.
Руският медиен регулатор Роскомнадзор е разпоредил премахването на видеото. Списанието се е подчинило, само че Арамян, Тишкевич, Метелкин и Гутникова са оспорили в съда заповедта с аргумента, че на клипа единствено се установи, че "младите хора не трябва да се боят да изричат мнението си ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР