Руската орбитална станция, която може да бъде създадена в случай

...
Руската орбитална станция, която може да бъде създадена в случай
Коментари Харесай

Русия се готви да създаде нова орбитална станция

Руската орбитална станция, която може да бъде основана при положение на прекъсване на работата на Международната галактическа станция (МКС), ще се състои от 5 модула. Това разкри съветският основен конструктор на пилотирани галактически системи и комплекси Евгений Микрин.

" В случай на решение за преустановяване на работата на МКС, може да бъде основана съветска станция... Предвижда се, че тя ще се състои от пет модула ", разяснява Микрин.

Станцията ще бъде проектирана за екипаж от трима души. Теглото на станцията би трябвало да бъде към 60 тона, т. е. съвсем 7 пъти по-малко от МКС.

Новият " товарен галактически транспортен съд " с увеличена товароподемност (в съпоставяне с потребления сега товарен транспортен съд " Прогрес " ), който създава ракетно-космическата корпорация " Енергия ", също по този начин е планувано да бъде употребен за обезпечаване на съветската орбитална станция.

Същевременно той напомнил, че през 2024 година към МКС е плануван полет и съединяване на новия пилотиран галактически транспортен съд " Федерация " с екипаж.

Прекратяването на работата на МКС е планувано през 2024 година Методите за прекъсване на работата на станцията и извеждането ѝ от орбита към момента не са избрани. Също по този начин има информации за договаряния за продължение на работата на МКС до 2028 година, само че нищо не е известно за резултатите от тях. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР