Руската новинарска агенция Спутник нюз е в процедура на юридическа

...
Руската новинарска агенция Спутник нюз е в процедура на юридическа
Коментари Харесай

Руската пропагандистка медия Спутник обяви фалит във Франция -

Руската новинарска организация " Спутник нюз " е в процедура на юридическа разпродажба във Франция. Мярката е разследване от възбраната на съветските държавни медии, въведена от Европейския съюз след началото на съветската атака в Украйна, разгласи през днешния ден ръководителят на френския офис на " Спутник нюз " пред Франс прес.

Ликвидацията на " Спутник " беше оповестена на 4 май и може да се проточи до 2024 година, съобщи за Агенция Франс Прес генералният шеф Владимир Морозов, като удостовери към този момент излязлата информация на в. " Монд ". Двадесет и седемте чиновници на френското поделение бяха освободени от работа малко след взимането на решението.

Икономическият модел на " Спутник нюз " - онлайн медия, която започва през 2014 година - се базираше напълно на един съветски възложител, обвързван с Кремъл - медийната група " Россия сегодня ". Тя е била гарант на тематики и репортажи, изясни за Агенция Франс Прес служителят, избран от съда да реализира ликвидацията, Кристоф Бас.

Руските държавни медии " Раша Тудей " и " Спутник " бяха неразрешени в Европейския съюз след началото на офанзивата против Украйна, защото бяха упреквани, че са инструмент на дезинформацията на Москва. Забраната за излъчването им в телевизионния ефир и онлайн влезе в действие на 2 март.

" Россия сегодня " приключи контракта си през април, с което " Спутник " за малко беше в развой на юридическа отбрана, преобразувана след това в разпродажба.

Компанията оставя зад себе си задължения на стойност към 500 000 евро, най-много обществени и данъчни отговорности. " Почти половината от тази сума се намира в Русия ", посочи Бас и добави, че опитите за нейното приемане към този момент са напразни.

За сметка на това, осведомителната мрежа " Раша Тудей Франция " продължава излъчването си, както и публикуването на публикации на своя уебсайт, който е наличен в предпазена виртуална мрежа - услуга, позволяваща търсене в интернет, което заобикаля възбраните.

През март шефката на " Раша Тудей Франция " упрекна френската банка " Сосиете женерал ", че е блокирала сметките някои нейни чиновници в страната. От банката тогава подчертаха, че решението за блокирането на сметките не е взето на правилото на народност, а заради нуждата от инспекция на някои от тях по отношение на наложените наказания.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР