Руската нападателна война в Украйна продължава вече точно три месеца.

...
Руската нападателна война в Украйна продължава вече точно три месеца.
Коментари Харесай

Три месеца война в Украйна. Русия иска тотално унищожение

Руската нападателна война в Украйна продължава към този момент тъкмо три месеца. Президентът Володимир Зеленски упрекна съветските агресори в предпочитание за сляпо заличаване. Русия води " тотална война " против неговия народ, сподели Зеленски.

В постоянното си видеообръщение към украинците президентът Зеленски сподели, че Москва си е сложила за цел да убие колкото се може повече хора в Украйна и да нанесе допустимо най-големи опустошения.

" Подобна война не е имало от 77 години насам "

По неговите думи от началото на войната на 24 февруари до момента съветската войска е направила близо 1500 ракетни набези против Украйна, при които са били улучени огромен брой цивилни цели. Украйна е била обект и на най-малко 3000 въздушни офанзиви. „ Подобна война не е имало в Европа от 77 години насам “, сподели украинският президент.

Володимир Зеленски прикани за спомагателна задгранична помощ под формата на оръжия – съответно той изиска съвременни противоракетни системи и бойни самолети, с които страната да се отбранява против съветските офанзиви. „ Много хора нямаше да са умрели, в случай че бяхме получили всички оръжия, за които се молим “, сподели Зеленски в своето послание.

Междувременно 20 западни страни дадоха обещание спомагателни оръжейни доставки за Украйна – измежду тях са Италия, Гърция, Норвегия, Полша и други.

Зеленски - един от най-влиятелните хора на 2022 година

Украинският президент Зеленски бе определен от американското списание „ Тайм “ за един от 100-те най-влиятелни хора на 2022 година. Американският президент Байдън написа, че в нападателната война на Русия против Украйна Зеленски „ ще остави своята диря в историята “.

Лавров: " Бъдещето е в евразийския район “

„ Диктаторската позиция “ на Запада по отношение на Русия форсира развиването на връзките на Русия с Китай, съобщи съветският външен министър Лавров. По думите му Москва ще се осланя към този момент единствено на себе си и на тези страни, които „ са потвърдили своята надеждност “, осведомиха държавните информационни организации Риа Новости и ТАСС.

Бъдещето съгласно Лавров е в евразийския район. Овен Китай той назова още Иран и Индия като значими сътрудници.

" Никога не съм се срамувал повече "

Високопоставен съветски посланик в Организация на обединените нации подаде през вчерашния ден оставка, отправяйки остри рецензии против Кремъл и водената от него война в Украйна. Борис Бондарев, консултант към задачата на Русия в Женева, написа, че нападателната война против Украйна съставлява закононарушение и по отношение на съветския народ. „ Никога не съм се срамувал толкоз от моята лична страна, както на 24 февруари “, написа Бондарев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР