Руската космическа лаборатория Наука се скачи успешно с Международната космическата

...
Руската космическа лаборатория Наука се скачи успешно с Международната космическата
Коментари Харесай

Русия скачи успешно своя модул "Наука с МКС

Руската галактическа лаборатория " Наука " се скачи сполучливо с Международната галактическата станция.

Дължината на модула е 13 метра, диаметъра на интериора е 4,1 м, а масата му - 20 300 кг.

За съпоставяне, цялостната маса на МКС е 417 289 кг, дружно с разкачения модул " Пирс ", на което място се скачи " Наука ".

С новия модул съветските космонавти се снабдяват с в допълнение място за разполагане на научна и друга инсталация, както и на товари. Така на МКС се появява значимата за всички втора тоалетна, както и каюта за спомагателен член на екипажа.

Скачането на съветския модул с МКС носи изгоди за всички участници в интернационалния галактически план, тъй като прибавя европейска ръка-манипулатор ERA. Тя разрешава да се правят голям брой интервенции без излизане в открития космос.

Новият модул ще служи и като място за отдих на екипажа, тъй като има и панорамен прозорец за фотоси и наблюдаване на Земята. " Наука " ще се употребява и за надзор на височината на МКС.

Най-голямо е смисъла на модула за Русия, която ще се снабди със личен отсек за опити и ще получи повече пространство на МКС.

Първоначално " Наука " трябваше да се изстреля към МКС през 2007 година. Множество проблеми станаха причина за отлагането. На процедура модулът бе няколко пъти разглобяван и сглобяван отначало. Роскосмос завиши контрола на качеството и " Наука " мина през нужните проби.

Изстрелването към МКС мина безпрепятствено, само че " Наука " претърпя повреда с главния си мотор в орбита. Роскосмос обаче съумя да се оправи с проблемите.

Русия обаче панира да се откаже от употребата на МКС след 4 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР