Руската космическа агенция Роскосмос обяви, че планира да изпрати ядрено

...
Руската космическа агенция Роскосмос обяви, че планира да изпрати ядрено
Коментари Харесай

Русия иска да изпрати ядрено задвижван космически влекач на Юпитер

Руската галактическа организация " Роскосмос " разгласи, че възнамерява да изпрати нуклеарно задвижван галактически влекач до Юпитер през 2030 година, а пътуването може да отнеме повече от 4 години.
след изявление на изпълнителния шеф на " Роскосмос " Александър Блошенко по отношение на дълготрайните им проекти и стратегии.
 Le Figaro: Борбата за Космоса - част от новата Студена война Le Figaro: Борбата за Космоса - част от новата Студена война
Изследването на Космоса още веднъж стана настоящо, „ получи втори вятър “, написа журналистът от Le Figaro Никола Бавере. Съединени американски щати очакв...
" Общата дълготрайност на задачата ще бъде 50 месеца. Работим дружно с Руската академия на науките и вършим калкулации за балистиката и потребния товар на този полет ", сподели пред кореспонденти Блошенко по време на форума " Нови познания ".
Това ще е първата задача на съветския нуклеарно транспортен и енергиен модул " Зевс ". Той ще работи като мобилен източник на нуклеарна сила за бъдещи галактически кораби, които могат да се пробват да вършат по-дълги пътувания в Космоса.
По време на изявлението си Блошенко в детайли разказа амбициозното пътешестване на " Зевс ". Космическият влекач първо ще отлети до Луната, където ще освободи галактически транспортен съд, който ще продължи към Венера. След това ще употребява Венера като гравитационна помощ, с цел да достави още един галактически транспортен съд, който ще направи свое дълго пътешестване до Юпитер и един от неговите спътници.
Самият галактически влекач ще разполага с 500-киловатов нуклеарен реактор и ще тежи до 22 тона, оповестява държавният вестник Sputnik.
Това е следващото известие от съветската галактическа организация за амбициозна галактическа задача, запълвайки към този момент препълнения график до края на това десетилетие. Русия се стреми да сътвори и лична орбитална галактическа станция отвън Земята и да изпрати сонда на южния полюс на Луната до края на годината.
 Дните на Венера са изненадващо дълги Дните на Венера са изненадващо дълги
Ако в миналото се хвърлите в леглото изтощени и се оплачете: " Това беше най-дългият ден в живота ми " – е, добре, че не сте на Венера....
Припомняме, че на 10 декември 2020 година съветската галактическа корпорация " Роскосмос " подписа контракт с проектантското бюро " Арсенал " за създаване на обособен галактически влекач с нуклеарно зареждане, наименуван " Нуклон " (Nuklon), който да се употребява за задачи в космоса. Проектът беше оценен на над 4,17 милиарда рубли (56.7 милиона долара), а датата на доставка е 28 юли 2024 година.
Космически транспортен съд с нуклеарно зареждане може доста да редуцира дългите пътувания на астронавтите в космоса. В момента галактическите кораби разчитат на химически горива, слънчева сила и гравитация за ускоряване, показва Insider.
Със съществуващите технологии двупосочното пътешестване до Марс може да отнеме повече от 3 години. Според НАСА галактически транспортен съд с нуклеарно зареждане може да понижи това време на 2 години.
Подобни нуклеарни технологии могат да се употребяват и за зареждане на бъдещи спътници и орбитални станции, написа Sputnik.
Русия не е единствената страна, която залага на нуклеарната сила в Космоса. НАСА работи и върху атомна електроцентрала, която ще бъде основана в Космоса, по-точно на повърхността на Луната.
 НАСА приготвя сонда за проучване на хелиосферата на Слънцето НАСА приготвя сонда за проучване на хелиосферата на Слънцето
Изследване, финансирано от НАСА, приготвя изстрелването на сонда, която да изследва хелиосферата - тази защитна обвивка, която спуска н...
" След като технологията бъде потвърдена посредством проява, бъдещите системи могат да бъдат мащабирани и голям брой детайли да бъдат употребявани дружно за дълготрайни задачи до Луната и в последна сметка до Марс ", съобщи ръководителят на отдела за нуклеарни технологии на НАСА Антъни Каломино пред CNBC още през ноември 2020 година.
Тогава Каломино означи, че " способността да се създават огромни количества електрическа сила на планетарни повърхности, употребявайки повърхностна енергийна система на разделяне, би разрешила огромно изследване, основаване на човешки лагери и потребление на запаси на място ".
Както Русия, по този начин и Съединени американски щати залагат доста на нуклеарната сила в Космоса. Технологията освен би осигурила мощ за бъдещите станции, само че и реакторите за нуклеарно разделяне биха разрешили превъзмогване на по-големи дистанции в нашата слънчева система за доста по-малко време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР