Руската корпорация Росатом“ регистрира АО НоваВинд“ като нова управляваща компания

...
Руската корпорация Росатом“ регистрира АО НоваВинд“ като нова управляваща компания
Коментари Харесай

„Росатом“ регистрира „НоваВинд“ като управляваща компания за реализиране на стратегията „Ветроенергетика“

Руската корпорация „ Росатом “ записва АО „ НоваВинд “ като нова ръководеща компания за осъществяване на тактиката в направление „ Ветроенергетика “ с уставен капитал от 1,101 милиарда рубли. За общоприет шеф на компанията бе назначен Александър Корчагин.

АО „ НоваВинд “ ще консолидира всички активи на „ Росатом “ в региона на ветроенергетиката.

„ Успешното излизане както на вътрешния, по този начин и на интернационалния пазар на вятърната енергетика и развиването на нови артикули в енергетиката изисква оптималната централизация на ръководството за сполучливата реализация на тези стратегии на „ Росатом “. Решението на такава амбициозна задача изисква образуването в Русия на безусловно нови пълномощия за основаване и ръководство на вятърни паркове, образуване на серийно произвеждане на вятърни турбини, образуване на услугите след продажбата, подготвеност в региона на маркетинга, създаването и продажбата на нови артикули. Имайки поради обстоятелството, че ние осъществяваме плана за ветроенергетиката в интернационално съдействие с холандската компания Lagerwey, е належащо да се отдели ветроенергетиката в самостятелно бизнес направление “. Това разяснява Александър Корчагин във връзка основаването на новата компания.

АО „ ВетроОГК “, която от 2016 година осъществя планове за основаване на вятърни електроцентрали с обща мощ 970 МВт и пристъпва към най-мащабната в Русия стратегия за локализация на производството на вятърни турбини, ще влезе в състава на „ НоваВинд “. АО „ ОТЕК “ ще преотстъпи на „ НоваВинд “ правата си по лицензионното съглашение с холандската компания Lagerwey. Впоследствие основаната ръководеща компания ще стане акционер в взаимното предприятия с холандския сътрудник.

„ Бизнесът в топлоенергетиката на АО „ ОТЕК “, на която аз също съм шеф, ще стане обособена бизнес единица. Управляващият екип на ОТЕК се оправи с решаването на дилемите, които бяха сложени от „ Росатом “. Ние сполучливо реализирахме нов ефикасен модел на ръководство на бизнеса – за три години рентабилността на неатомния енергиен комплекс на „ Росатом “ се усили два пъти. Сега е належащо изцяло да се съсредоточим върху плановете от новата енергетика “, означи Корчагин.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР