Руската комунистическа партия предприе изненадващ за мнозина ход, като регистрира

...
Руската комунистическа партия предприе изненадващ за мнозина ход, като регистрира
Коментари Харесай

Богат комунист се изправя срещу Путин

Руската комунистическа партия предприе неочакван за мнозина ход, като записва богат 57-годишен агробизнесмен за противник на титуляра Владимир Путин в борбата за президентския пост, вместо своя водач деец, 73-годишния Генадий Зюганов, съобщи ТАСС.

ЦИК заяви, че е записала Павел Грудинин, който ръководи селскостопанска плантация край Москва, за претендент на комунистите в президентските избори на 18 март. Той е ново лице в другояче закостенялата политическа подчиненост на своята партия, съвсем непроменена през последните две десетилетия.

Победата на 65-годишния Путин, който има поддръжката на държавната телевизия, на ръководещата партия "Единна Русия " и на доста гласоподаватели отвън огромните градове, се счита за сигурна, означават наблюдаващите. Кандидатурата на Грудинин може косвено да помогне на Путин, като усили изборната интензивност на фона на признаците за незаинтересованост измежду някои гласоподаватели, които считат, че както и да гласоподават, сегашният президент ще победи.





Електоратът на Комунистическата партия на Руската федерация непрекъснато се свива. През 1996 година той беше съвсем 41 % (30 млн. избиратели). А на последните президентски избори през 2012 година Зюганов, при четвъртото си присъединяване, получи поддръжката на малко над 12 млн. дали своят вот.

Въпреки това партията - отзвук от руските времена, остава известна измежду милиони руснаци, изключително измежду по-възрастните, които живеят в селските региони, и резервира стабилната си национална конструкция, което й разрешава постоянно да се подрежда на второ място в изборите след ръководещата партия.

Грудинин е нетрадиционен партиен претендент. Той е някогашен покровител на Путин, с възприятие за комизъм, не крие, че печели 20 млн. рубли годишно (над 350 000 долара). Казва, че модерните комунисти би трябвало да се учат от грешките на Съюз на съветските социалистически републики и предлага Русия да се поучи от някои аспекти на китайския комунизъм.

Наблюдателите обръщат внимание и на друга сериозна разлика в държанието на компартията. До наскоро Зюганов подлагаше на критика ръководещата партия "Единна Русия ", а този път бе доста по-внимателен в изразите си при строго следената политическа система и избягваше остри рецензии против Путин.



Грудинин обаче се държи много по-разкрепостено. Той постоянно упреква Путин за празни обещания и сподели, че той се е задържал отпред на властта прекомерно дълго, съпостави ни даже с някогашния руски водач Леонид Брежнев, чието дълго ръководство бе наречено "времето на застоя ". "Защо повтаряме същата неточност? ", уточни Грудинин в един ефирен спор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР