Руската компания Лукойл обяви, че не е получавала предложения да

...
Руската компания Лукойл обяви, че не е получавала предложения да
Коментари Харесай

Лукойл не е получавала предложения да продаде петролната си рафинерия в Бургас

Руската компания " Лукойл " разгласи, че не е получавала оферти да продаде петролната си рафинерия в Бургас, заяви организация " Блумбърг " като се базира на изказване на компанията " Литаско ", която има предприятието.

Рафинерията " Лукойл-Нефтохим " е благосъстоятелност на записаната в Швейцария компания " Литаско " (Litasco SA), която е главен акционер в " Лукойл Нефтохим Бургас " АД.

" По този метод " Литаско " сега не води договаряния по този въпрос ", акцентира компанията - комерсиална конструкция на " Лукойл ".

Във вторник вицепремиерът Асен Василев съобщи пред в. " Файненшъл таймс ", че " България има индикации за интерес към покупката на рафинерията ".

" Литаско " не е назначила обществен или частен индивид, който да търси евентуални купувачи или да води договаряния за продажба от нейно име ", се споделя в изказването, представено от съветската организация " Интерфакс ".

Според европейското законодателство всяко желание за придобиване на актив, благосъстоятелност на друга компания, би трябвало първо да бъде разисквано сред заинтригуваните страни и едвам по-късно с страната, в която се намират активите ", се показва в изказването на " Литаско ".

" Интерфакс " цитира обява във " Файненшъл таймс ", съгласно която България вкарва 60% налог облага за бургаската рафинерия, който ще бъде понижен на 15% след продажбата на рафинерията. След като тя престане да бъде благосъстоятелност на съветската частна компания, тя ще бъде осъвременена за 500 милиона евро, тъй че да може да преработва по-леки от съветските типове недопечен нефт.

Народното събрание реши България да престане да употребява дерогацията, която Европейски Съюз й даде от глобите за импорт на съветски нефт три месеца преди приключването й в края на 2024 година Депутатите гласоподаваха за ограничение на потреблението на съветски недопечен нефт в рафинерията до 80% до края на тази година и цялостното му унищожаване до октомври идващия.

" Интерфакс " напомня, че " Лукойл " купи българската рафинерия " Нефтохим " през октомври 1999 година и ръководи мрежа от над 500 бензиностанции в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР