Руската компания Газпром е намалила доставките на газ за френската

...
Руската компания Газпром е намалила доставките на газ за френската
Коментари Харесай

Газпром спира от 1 септември доставките за Франция

Руската компания " Газпром " е понижила доставките на газ за френската енергийна корпорация " Енжи " (Engie) поради неплащане на юлските доставки в цялостен размер, съобщи ТАСС, цитирайки известие на съветската компания. Днес холдингът е уведомил " Енжи ", че доставките на газ ще спрат напълно от 1 септември, до момента в който не бъде осъществено цялостно възнаграждение.
" Газпром " споделя, че към края на работния ден на 30 август " Газпром износ " не е получил в цялостен размер заплащанията за газа, доставен на френската компания през юли по настоящите контракти и отбелязва, че в сходство с указа на съветския президент от 31 март 2022 година " За специфичния метод за осъществяване от страна на непознатите покупатели на отговорностите си към съветските снабдители на природен газ " се не разрешава по-нататъшната доставка на газ за задграничен купувач, в случай че в контрактувания период заплащането не е било осъществено в цялостен размер. Затова " Газпром " е уведомил " Енжи " за цялостно прекратяване на доставките на газ, започвайки от 1 септември 2022 г, досега на приемане в цялостен размер на паричните средства за доставения газ.
" Енжи " е отказала да разяснява решението на съветската компания, съобщи Франс прес. Тази заран " Енжи " сподели, че у била известена от " Газпром " за спомагателни и незабавни понижения на доставките на газ " заради различия сред страните по отношение на използването на договорите ". Групата напомни, че към този момент е въвела ограничения, с цел да може да доставя клиентите си даже при спиране на доставките на  " Газпром ".
Доставките на съветски газ за " Енжи " към този момент бяха намалели доста след началото на спора в Украйна, отбелязва Франс прес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР