Руската компания Авиакапитал-Сервис съди Боинг (Boeing), че е прикрил дефекти

...
Руската компания Авиакапитал-Сервис съди Боинг (Boeing), че е прикрил дефекти
Коментари Харесай

Руска компания съди Боинг, иска да развали споразумение за 35 самолета 737 МАКС

Руската компания Авиакапитал-Сервис съди Боинг (Boeing), че е прикрил недостатъци в своя модел 737 МАКС (737 MAX) и желае да скапе съглашението си за доставка на 35 такива самолета, предадоха международните организации.

Това е първият интернационален иск от сходен жанр след двете авиокатастрофи и откриването на неточности в системите на 737 МАКС.

В желае, за който първи заяви в. " Файненшъл таймс ", съветската компания упорства да й бъде върнат с лихвите депозит от 35 милиона $, както и да й се изплатят още 75 милиона $ за пропуснати изгоди.

Адвокатът на Авиа съобщи, че Боинг е предложил отплата, само че тя била незадоволителна.

Поръчките за Боинг 737 МАКС са хиляди. Те бяха отсрочени след двете произшествия и опасенията, зародили със сигурността на модела.

На 10 март в Етиопия се разруши аероплан Боинг 737 МАКС на етиопската самолетна компания Етиопиън еърлайнс (Ethiopian Airlines) и починаха 157 души. На 29 октомври 2018 година същият модел аероплан на самолетна компания Лайън еър (Lion Air) падна край крайбрежията на Индонезия със 189 души на борда, които изгубиха живота си, напомня Българска телеграфна агенция.

Боинг понесе загуби за 3 милиарда $ през второто тримесечие след изключителни разноски от 4,9 милиарда $ за компенсиране на самолетни компании и други клиенти на МАКС. Американският самолетостроител работи за премахване на дефектите и обнови програмата си за образование на пилоти
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР