Руската журналистка Ксения Собчак се е завърнала в родината си,

...
Руската журналистка Ксения Собчак се е завърнала в родината си,
Коментари Харесай

Ксения Собчак се е завърнала в Русия

Руската журналистка Ксения Собчак се е завърнала в родината си, заяви РИА Новости, като се базира на очевидци, които са видели Собчак да пресича границата в Псковска област.

Очевидци описват пред организацията, че Собчак е влезнала в Русия през контролно-пропускателния пункт " Бурачки " на границата с Латвия дружно със брачна половинка си Константин Богомолов, написа каналът в Telegram Mash, без да показва източника.

За това, че Ксения Собчак се е върнала в Русия, оповестяват също РБК (позовавайки се на прочут на журналистката) и ТАСС (позовавайки се на източници, близки до фамилията на Собчак).

Самата Собчак към момента не е коментирала този въпрос. Миналата седмица майка ѝ, членът на Съвета на федерацията Людмила Нарусова, съобщи, че щерка ѝ ще се върне в Русия " доста скоро ". Сега тя е отказала коментар.

Собчак е известна в Русия като телевизионна водеща и световна звезда, кандидатирала се е за президент. Баща й Анатолий Собчак беше политически ментор на Владимир Путин. Тя напусна Русия на 26 октомври. В този ден в дома й в Московска област бе осъществен обиск по дело за изнудване на 11 милиона рубли от шефа на корпорацията " Ростех " Сергей Чемезов, по което бе задържан нейният търговски шеф Кирил Суханов.

Собчак влезе на територията на Литва през Беларус като израелски жител.

Тогава държавната съветска осведомителна организация ТАСС заяви, базирайки се на свои източници, че полицията е получила заповед от следовател да задържи Собчак, " само че тя е съумяла да избяга ". По-късно, съгласно организацията, следователят от Министерство на вътрешните работи е отменил заповедта за привличане на Собчак като обвинена. Адвокатът на Собчак Сергей Бадамшин съобщи в това време, че тя " не е имала и няма статут на обвинен или обвинен по делото ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР