Руската журналистка Ирина Славина почина днес, след като се самозапали

...
Руската журналистка Ирина Славина почина днес, след като се самозапали
Коментари Харесай

Руска журналистка загина след протестно самозапалване

Руската журналистка Ирина Славина умря през днешния ден, откакто се самозапали пред постройката на Министерство на вътрешните работи в Нижни Новгород, ден откакто полицията претърси жилището й, оповестиха локални медии. Ирина Славина е основен редактор на изданието Koza Press.
„ Искам да обвините Руската федерация за моята гибел “, написа Славина във Facebook преди да се самозапали.
 Журналисти, лекари и учители - първите получатели на съветската ваксина против COVID-19 Журналисти, лекари и учители - първите получатели на съветската ваксина против COVID-19
Журналистите ще са измежду първите получатели на коронавирусната ваксина, дружно с авансово оповестените лекари и учители, сподели Кирил Дм...
В четвъртък Славина беше претърсена по наказателно дело, заведено против предприемача Михаил Йоселевич, оповестява Радио Свободна Европа. Йоселевич е упрекнат в осъществяване на действия на непозволена организация на територията на Русия - заради обстоятелството, че съгласно следствието деятели на придвижването „ Отворена Русия “ са провеждали лекции в принадлежащите му пространства (представители на това придвижване настояват, че нямат нищо общо с английските структури със същото име, включени в листата на непозволените в Русия). По време на обиска са конфискувани електронни устройства на Славина, персонални движимости, документи, тетрадки с бележки и така нататък " Взеха каквото откриха - всички флашки, преносимия компютър ми, преносимия компютър на щерка ми, компютъра, телефоните, освен моите, само че и на брачна половинка ми, куп бележници, на които драсках по време на конференции. Останах без средства за работа ", написа през вчерашния ден Славина.
През лятото на 2019 година Славина беше приета за отговорна за присъединяване си в дейностите на организацията за издание на лични вести за тези лекции. Тогава съдът я санкции с 5 хиляди рубли по административен член.
През март 2019 година съд в Нижни Новгород санкции Ирина Славина с 20 хиляди рубли, като я призна за отговорна за организирането на несъгласувано шествие в памет на Борис Немцов. На 24 февруари Славина мина по улица „ Болшая Покровская “ в центъра на града с портрет на политика. С нея бяха още няколко десетки души, които по-късно поставиха цветя на Театралния площад в града в памет на Немцов.
През октомври 2019 година Ирина Славина беше санкционирана със 70 хиляди рубли за „ пренебрежение към управляващите и обществото “, откакто на смешка предложи във Facebook да се преименува град Шахуня, сменяйки няколко букви в името му. Тогава Славина беше възмутена от инсталирането в Шахуня на паметна плоча в памет на Сталин за 140-годишнината от рождението му.
 Европейската комисия: Трябва да има следствие при случаи на принуждение против публицисти Европейската комисия: Трябва да има следствие при случаи на принуждение против публицисти
Държавите-членки са виновни за провеждането на следствие при принуждение против публицисти по време на демонстрации. Това споделиха от Евро...
" Моята медия се състои от един човек - това съм аз. Трябва да пиша вести и да бъда оператор, и ответник в съда, и да отпущам данъчни доклади, да запълвам емисия. Тоест аз съм сама във всичко. Освен това пътуването до Шахуня коства пари и бюджетът на моята медия е доста непретенциозен и още един път дублирам: тя просъществува от дарения. Благодарна съм, че двама юристи ми оказват помощ изцяло гратис, един от „ Агора “, а другият от „ Апология на митинга. " За мен е огромна чест, че такива хора ми оказват помощ. И съм сигурна, че рано или късно те ще стигнат до Европейски съд по правата на човека по моето дело ", сподели Славина след този случай в изявление за Радио Свобода.
И най-после, през юни 2020 година Ирина Славина беше упрекната в разпространяване на „ подправени вести “. Това се случи, откакто в обява заяви, че един от ръководителите на академия по самбо се е срещал с десетки хора, в това число възпитаници, знаейки, че е инфектиран с Този път съдът санкции Славина с 65 хиляди рубли.
" В момента просто желая да умра. Защото част 9 от член 13.15 от Административния кодекс на, който ми беше вменен, е написан, с цел да убива публицисти и медии. Финансово. Но психическата болежка от несправедливостта е толкоз мощна, че към този момент тежи и физически ", написа тогава Славина във Facebook.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР