Руската история е необяснима без категорията чудо. В руската история

...
Руската история е необяснима без категорията чудо. В руската история
Коментари Харесай

Александър Проханов: Код: Путин

Руската история е необяснима без категорията знамение. В съветската история се случват произшествия, които потапят страната и народа в черни дупки, от които, наподобява, няма излаз - страните и самите нации изчезват в тях. Но необяснимо, по волята на чудни тайнствени сили, съветската страна се появява още веднъж от историческото отвъдно, а с нея и съветският народ, облечен в несравними императорски одежди.

В съветската история има пет съветски империи. Първата е Киевско-Новгородската, въплъщение на която е княз Владимир Свети. Втората империя е Московското царство с неговия основател цар Иван Василиевич Грозни. Третата е империята на Романови с нейния всесилен държател Петър Велики. Четвъртата – Червената империя на Йосиф Сталин. А през днешния ден е Петата империя, чийто основател е Владимир Путин.

Руската история, излизаща от следващата пропаст, търси персона, в която да свие гнездото си, да се утвърди, да придобие лице и да стартира своя напредък. Руската история е персонифицирана, има лицето на княз, цар, водач, а в този момент и на президент. Днешното съветско време има лицето на Путин.

Чудодейно е изкачването на Путин до креслото в Кремъл. Имаше доста претенденти - ярки, шумни, белязани от ласката на разрушителя Елцин. Руската история ги подмина и избра малко известния, изравен в сянка Владимир Путин. Остава мистерия по какъв начин Путин, отхвърляйки многократните оферти да поеме президентския пост, се съгласи най-после с това, по какъв начин се състоя сватбата му с съветската история. Кога го е обладала мистериозната, чудовищна, необяснима съветска мощ? Наяве или насън, в тълпата на кремълския двор или в безлюдните снегове? Кой му се е явил, кой е донесъл тази страховита чаша от съветската история до устните му, предлагайки да отпие? Може би ангел - ангелът на Херсонес.

Камък по камък Путин събра разрушената съветска цитадела. Той постави камък след камък в основата на новия съветски храм. Възможно ли е човек да спре падаща планина с голям брой гърмящи лавини и каменопади? Путин спря каменопада. Със своята воля, дух, молитва, кости и жили той върза разпадащите се пространства на Русия.

След незаконния мир от Хасавюрт той завоюва Втората чеченска война. И освен на бойното поле. Съюзът му с Ахмат Кадиров спря чеченците и руснаците да не паднат в бездната. Така пастирът стопира лудото стадо на ръба на бездната и го води надалеч от нея. Путин е овчар на съветската история. Укроти обезумелите суверенитети, които като побеснели кучета разкъсваха слабата Русия. Той ли въплъщаваше съветската история или тя въплъщаваше него? Какво ли е почувствал, когато прелетя в изтребител над димящия Грозни, а по-късно одобри парада на съветския боен контингент, изтощен от борби? Какво е почувствал, когато отлетя в Дагестан и отиде на фронта при милициите, които отблъснаха офанзивите на Басаев?

В мигове на смъртна заплаха, когато суматохата обхване хората и те, заслепени, стремително се разбягват на всички направления, ще се откри човек, който ще каже: слушайте моята команда! И хората го чуват, стопират, връщат се в окопа, с цел да продължат борбата.

През устата на Путин съветската история събра народа в битката му за съветската страна.

Какво ли е почувствал, когато се яви пред ридаещите майки и вдовици на моряците от потъналия “Курск ”? Какво ли е чувствал в ужасните дни на Беслан, когато умираха деца и дами? Той се закле да отмъсти на убийците и възмездието ги настигна в планинските гори и по крайбрежията на лазурните морета. Той беше национален отмъстител, национален врач, градинар, който засади отначало съветската градина на сечището.

Русия след 1991 година приличаше на поделение на галактическа станция, което се е откъснало от базата и лети, преобръщайки се, губейки координати, с цел да изчезне в непроницаемата пустош. Путин върна отделението при галактическата станция. Той циментира новата Русия с предходната съветска история. Той възвърне връзката на времената, извърши мистериозна, мистична работа за унищожаване на празнините в съветската история - тези празнини, от които изтичаше креативна сила.

Той върна в модерна Русия музиката на руския химн и аленото знаме на успеха. Музиката придвижи в Русия многото фини сили, които подхранваха руската ера. Тези сили, настанили се в днешното време, я подхранват и лекуват, разкриват плодоносни сили. Червеното знаме на успеха е икона на съветския ХХ век. На тази икона, като в ковчег, съветската история пресече отровното безвремие на 90-те години и докосна кея, издигнат от Владимир Путин. „ Връзката на времената се скъса! “, възкликна трагично Хамлет. Путин свърза времената и възкликна: „ Време, напред! “

Появата на нова Русия беше в несъгласие с проектите на тези, които я унищожиха през 1991 година Изглеждаше, че една неверна стъпка и Западът ще довърши и ще изравни Русия със земята. Западът, който беше унищожил Русия, с неспокойствие наблюдаваше нейния постоянен напредък. Както княз Иван Калита сътвори Московското царство под носа на Ордата, по този начин Путин, под ненавистния взор на Запада, сътвори нова Русия. Каква фина игра, какви дипломатически номера! Какви комплицирани връзки с приятеля Силвио, с приятеля Никола, с приятеля Барак. Срещи на “Седмицата ", “Двадесетицата ”, срещи на високо ниво, уверения в другарство. И посред всичко това се изграждаше мощна съветска страна.

На Путин е и проектът за " олтари и военни фабрики ". Той събра разрушения военно-промишлен комплекс. Той сътвори корпорация, способна да строи отлични военни кораби, самолети и танкове и да изстрелва орбитални групи в космоса. Заводите произвеждаха оръжия, които избавиха земните граници на Русия. Олтарите, издигнати в съветските църкви и манастири, събраха към себе си молитвеници, с чиито молебствия Русия беше покрита с небесен воал, непрогледен за демоничните сили.

Путин печелеше време преди неизбежната борба със Запада, идната война на живот и гибел. Той хвърли над Европа мрежа от газопроводи, които, както изглеждаше тогава, обслужваха стопански ползи, само че през днешния ден, в нашите страшни дни, се разкриха като оръжие. Тръбите на газопроводите, минаващи от Русия към Европа, са дулата на оръдията, ориентирани към европейските столици.

Руският народ, претърпял чудовищно проваляне през 1991 година, не помни предходните си победи, не помни науката за успеха на Суворов. Путин беше хазаин на Олимпийските игри в Сочи, които Русия завоюва. Няма значение, че не е победа на бойното поле. Не са написани велики симфонии и книги, не са издигнати удивителни дворци и храмове. Но съветският народ повярва, че може да побеждава и си възвърна победоносния дух.

Невероятна история беше показана на откриването на Олимпийските игри. Като знамение се издигнаха от бездната към небето вълшебни, скъпоценни куполи, искрящи кръстове - от бездната изплува Китеж. Този град Китеж беше Крим.

Спомняме си телевизионния репортаж, който провокира усмивки у скептиците и присмехулниците, когато Путин подвигна гръцка амфора от дъното на морето. Той подвигна не амфора, а Крим. Вдигна Крим и сподели на хората съветското знамение. Ангелът на Херсонес прегърна Путин в Крим с магическите си, пърхащи крила. Русия откри вълшебния купел, в който е кръстена. И Путин стана Путин-Таврически.

За да пресъздаде съветската страна, Путин събра всички креативен съветски сили, волята на великите държавници, откровенията на старейшините и пророчествата на мислителите. Той се обърна към езическите антични богове, призовавайки ги да напояват Русия с брезовия сок от нейните гори.

Така се роди стилът на Путин. Това са концертите в освободения Цхинвал и сирийската Палмира. Това е Безсмъртният полк - Великденският ход на съветското възкресение. Кримският мост, сходен на ангел, отварящ две снежнобели криле над Керченската синева.

Започва голям съветски подтик - съветското контранастъпление. Русия, вкусила болката от провалянето, минава в нахлуване в Донбас, връщайки си изоставените пространства, разграничените хора, изгубеното историческо време.

Донбас е времето на съветската история. Донбас, Новоросия - времето на Путин.

Води се смъртоносна борба със Запада. Неговите могъщи армии, финансови технологии, магьоснически кодове се стремят освен да завладеят Русия, само че и да я унищожат вечно, да изпепелят народа ѝ, да поръсят огромните пространства сред трите океана с отровна сол, тъй че тук в никакъв случай повече да не пораства съветска градина.

Спомняме си фотографията от Великата отечествена война, когато командирът на батальона, стискайки револвер, приканва бойците да нападат. Путин, командирът на батальона, стиснал револвера на съветската история, води Русия в контраофанзива. Предстоят жертви, най-мъчителен труд, следва превъзмогване, следва Победа.

Днес в съветската страна се прави огромен ремонт, огромно пречистване. Когато един аероплан сменя крилата си по време на полет, обновява турбините си, заменя изтощен, ранен екипаж с нови водачи, по този начин лети през днешния ден самолета на съветската история. Предстои голяма вековна съветска работа. Бог да дава на Путин мощ, воля и проницателност.

Не, Путин не записа името си в историята. Руската история се вписва в него. Русия поздравява Путин за рождения му ден с топовни салюти и звън на камбани.

За доста години, Владимир Владимирович!

Превод: В. Сергеев



ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР