Руската инвазия не върви по план - това е заключението

...
Руската инвазия не върви по план - това е заключението
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руската инвазия в Украйна не върви по план

Руската инвазия не върви по проект - това е заключението на НАТО и на английското военно разузнаване. Няма завладяни обилни територии, бойните дейности вървят постепенно, понесени са големи загуби.

Според Лондон Москва е изгубила към 1/3 от сухопътните си сили, ситуирани при започване на войната на границата с Украйна. По данни на разнообразни източници броят им е бил не по-малко от 130 000. По информация на Франс прес обаче, съветският напън върху Украйна остава мощен.

От украинското командване признаха за свои неуспехи в Донбас. В обичайното си послание, президентът Володимир Зеленски сподели, че договарянията за извеждането на бойците от металургичния комплекс " АзовСтал " в Мариупол не престават. Той добави, че глобите против Кремъл би трябвало да се усилват.

" Работим по усилване на глобите против Русия. Партньорите ни би трябвало да вземат решения, които да лимитират връзките на Русия със света всяка седмица. Окупаторите би трябвало да усещат растящата цена на войната за тях, да я усещат непрекъснато.... Сега приоритет е петролното ембарго. Колкото и да се пробва Москва да пречи на това решение, времето на зависимостта на Европа от съветски енергоизточници е към своя край. И това е не може да се промени ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР