Руската икономика надмина първоначалните очаквания въпреки продължаващите външни предизвикателства, главно

...
Руската икономика надмина първоначалните очаквания въпреки продължаващите външни предизвикателства, главно
Коментари Харесай

Руската икономика се развива добре според ОПЕК

Руската стопанска система надмина първичните упования макар продължаващите външни провокации, основно заради зависимостта си от приходите, генерирани от износа на изкопаеми горива, както обявиха икономисти от ОПЕК в четвъртък.

Елвира Набиулина, ръководител на Руската централна банка, посочи забележителното повишаване на инфлационните опасности, което след това се е отразило върху ценообразуването на разнообразни съветски експортни артикули, в това число природен газ, въглища и недопечен нефт.

Освен това тя изрази угриженост по отношение на евентуалното изостряне на външните условия, като да вземем за пример опцията за по-строги наказания, което би въвело още един значителен рисков фактор.

Според месечния пазарен отчет на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) за август стопанската система на Русия се развива по-благоприятно от първичните прогнози.

Силната икономическа позиция на Русия може да се дължи на неотдавнашния скок на цените на суровия нефт, провокиран от опасения, свързани с предлагането.

Русия, която е участник в обединението ОПЕК+, включваща съществени членове и сътрудничещи си страни, които не са членки на организацията, наскоро си партнира със Саудитска Арабия при оповестяването на съкращения на производството. Това решение видимо се основаваше на опасенията за световните стопански вероятности.

В четвъртък международният бенчмарк за недопечен нефт вид Брент се търгуваше за близо $86 за барел, което съставлява нарастване с $10 за барел по отношение на предходния месец. За съпоставяне, съветският бенчмарк Уралс до момента през годината е бил приблизително на равнище към $55 за барел, оставайки под ценовия таван от $60, натрапен от западните страни.

Оценката на ОПЕК се разминава с тази на американските представители. Ерик Ван Ностранд, изпълняващ длъжността помощник-секретар по икономическата политика в Министерството на финансите, твърди, че тактиката за ограничение на цените е била ефикасна, като е довела до спад на приходите от съветския нефт с съвсем 50% спрямо миналата година.

“ “, означи той.

Този ценови таван беше въведен, с цел да се обезпечи непрекъснат приток на съветски нефт, като се предотврати изключителна обстановка с доставките в международен мащаб и в същото време да се понижат финансовите запаси на Кремъл за поддържане на присъединяване на Русия в спора в Украйна.

Източник: YahooNews

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР