Руската хакерска група, която атакува снощи сайта на Народното събрание,

...
Руската хакерска група, която атакува снощи сайта на Народното събрание,
Коментари Харесай

Хакерската група, блокирала сайта на НС, твърди, че е атакувала официални сайтове на НАТО и държави от ЕС

Руската хакерска група, която нападна нощес уеб страницата на Народното събрание, твърди, че стои и зад офанзивата от преди дни на медийния уебсайт на НАТО. В поледните месеци хакерите са атакували и институционални уеб сайтове и в други европейски страни като Франция, Литва и Полша, излиза наяве от канала им в Телеграм.

Пред Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Ивайл Мирчев, който пръв алармира за хакерската офанзива, прикани ДАНС да се заеме със случая.

Подробности вижте във включването на Александър Марков

" Снощи, когато отворих уеб страницата, просто нямаше уебсайт и това са общоприети DDoS офанзиви, които всеки с няколко $ в интернет сметката си може да провежда. В случая става дума за една от известните съветски хакерски групи, които са решили, че защото България е решила да оказва помощ на Украйна, би трябвало да бъдат атакувани държавните уеб сайтове.

Ако някой тук би трябвало да вземе доста серизони ограничения също, това е ДАНС, с цел да ревизира кой е източникът на офанзивите. Аз съм сигурен, че ДАНС, щом ние имаме тази информация от кое място те идват, са наясно и самите ДАНС ", сподели той.

Сайтът на Народното събрание беше нападнат нощес и остана недосегаем до тази заран. DDoS офанзивата се реализира като към сървъра на уеб страницата се изпратят милиони поръчки в секунда.

За офанзивата се похвали съветска хакерска група в " Телеграм " канал с близо 50 000 почитатели. Като причина за офанзивата хакерите показват желанието на България да даде 100 бронирани машини, благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи, на Украйна.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР